דיווח משותף של ה- European Food Safety Authority ושל ה-European Centre for Disease Prevention and Control מצייר תמונה עדכנית של הזיהומים שעדיין מועברים מבעלי חיים לבני אדם ב- 31 ממדינות אירופה.
22 מתוך 27 חברות האיחוד האירופי דיווחו על עליה במספר המקרים המאושרים של זיהומים ב- campylobacter במהלך שנת 2007 מרביתם כתוצאה מעופות, האורגניזם עלול לגרום לשלשול, חום וכאבי ראש.
כ- 200,000 אנשים נדבקו באירופה בשנת 2007, ממצא המהווה עליה מנתוני השנה שעברה.
מנגד, מספר הזיהומים שנגרמו על ידי סלמונלה (salmonellosis) אשר עשויה לגרום לחום, כאבי בטן, בחילות והקאות מצויים בירידה זו השנה הרביעית ברציפות.
מספר מקרי הליסטריה (listeria) נותר בעינו בשנת 2007, אך המחלה הראתה שיעור תמותה הגבוה ב- 20% וזאת בעיקר בקרב קבוצות הנחשבות כרגישות (תינוקות וקשישים).
הדיווח מסר כי רמות הליסטריה חוצות רק לעיתים רחוקות את הגבול המותר במזונות מוכנים לאכילה, אך למרות זאת זוהו רמות גבוהות של האורגניזם במאכלים הכוללים דגים מעושנים, מאכלי דגים מוכנים, מוצרי בשר ומוצרי גבינה שונים.
ידיעה מעניינת בעקבות בהלת הליסטריה האחרונה בארץ.
הידיעה הועברה ע”י חנה מרכוס מערכת PharmaLine