תרופות נגד דיכאון וטיפולי פסיכולוגי ובמיוחד טיפול קוגניטיבי התנהגותי (cognitive behavioral therapy -CBT) הינם יעילים לטיפול בתסמונת המעי הרגיז (irritable bowel syndrome) וזאת לפחות בטווח הקצר, כך טוענת סקירה ומטא-אנליזה של 32 מחקרים אקראיים מסוג מקרה ביקורת. מבין 32 המחקרים שנכללו בסקירה, 19 השוו טיפולים פסיכולוגיים כגון CBT, הרפיה והיפנוזה עם טיפול ביקורת רגיל, 12 השוו טיפול נגד דיכאון עם פלסבו ו-1 השווה טיפול פסיכולוגי בנוסף לטיפול נוגד דכאון עם פלסבו. הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine
המחקרים כללו כ- 800 חולים הסובלים מתסמונת המעי הרגיז שטופלו בתרופות נוגדות דכאון או בפלסבו וכ- 1,300 חולים שטופלו בטיפול פסיכולוגי למול טיפול ביקורת רגיל.
החוקרים מצאו כי הסיכון היחסי לתסמונת המעי הרגיז היה 0.66 תחת הטיפול בנוגדי דכאון וזאת ביחס לפלסבו כאשר השפעה דומה נצפתה תחת טיפול בתרופות טריציקליות ו- SSRI. הפחתה דומה בסיכון היחסי נצפתה אף תחת טיפול פסיכולוגי (סיכון יחסי של 0.67).
החוקרים סיכמו ואמרו כי הממצאים החדשים מציעים כי יש לעדכן את הקווים המנחים הנוגעים לטיפול בתסמונת וזאת משום שההנחיות כיום הינן מעורפלות ביותר בכל הנוגע לטיפול פסיכולוגי או לתרופות נוגדות דכאון.