אינפוזיה תוך ורידית של חומצות שומן מובילה לעליה משמעותית בלחץ הדם ולהשפעות שליליות נוספות בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2, כך פרסמו לאחרונה חוקרים בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.
חומצות שומן חופשיות (free fatty acids) נחשדו מזה זמן רב כאחראיות לפתוגנזה של יתר לחץ דם, עמידות לאינסולין ואי סבילות לפחמימות. המחקר הנוכחי מאשר את ההיפותזה ומדגים כי רמות גבוהות של חומצות שומן חופשיות קשורות בעליה משמעותית בלחץ הדם, בתגובות דלקתיות ובחוסר פעילות אנדותליאלית.
החוקרים בחנו 24 חולי סוכרת בעלי לחץ דם תקין אשר טופלו מדי 48 שעות באינפוזיה של ליפידים והפרין או סליין והפרין. החוקרים מצאו עליה ניכרת בלחץ הדם בתוך 4 שעות ממתן אינפוזיית הליפידים, עליה אשר הגיעה לשיא של 13 מ"מ כספית בלחץ הדם הסיסטולי ו- 5 מ"מ כספית בלחץ הדם הדיאסטולי בתוך 24 שעות.
כמו כן פגעה האינפוזיה בזרימת הדם, הביאה לעליה ברמות ה- C-reactive protein ולעליה ברמות הטריגליצרידים בדם.
הידיעה הועברה ע"י חנה מרכוס PharmaLine