בית המשפט המחוזי בתל-אביב דחה עתירה שהגישה חברת "רוש" נגד מכרז שערכה חברת שראל עבור משרד הבריאות לרכש תרופות לטיפול בשפעת פנדמית. במוקד העתירה עמדה טענת "רוש", משווקת התרופה טמיפלו הרשומה לטיפול בשפעת, נגד האפשרות שניתנה במכרז להציע הצעות לאספקת תרופות שאינן רשומות בישראל,
שייובאו בהתאם לתקנה 29(א)(9) (המאפשרת אספקת תרופות לא רשומות להגנה על תושבי המדינה, בין היתר, במקרה של מחלה אפידמית). "רוש" טענה כי ההיתר לשימוש בתרופות לא רשומות הוא, בנסיבות בהן המחלה טרם התפרצה, בלתי חוקי, וכי המכרז, המאפשר תחרות בין תרופות רשומות ולא רשומות, נגוע באי-שוויון.
בית המשפט המחוזי קיבל את עמדת משרד הבריאות לפיה תכליתה של תקנה 29(א)(9) היא לאפשר היערכות לפרוץ מחלות אפידמיות, ולכן היא מאפשרת ייבוא תרופות לא רשומות, המיועדות לתכלית זו, גם בתקופת שגרה. בית המשפט אף קבע כי בנסיבות של מחלה מגפתית, עצם החסכון הכספי הגלום ברכש תרופות לא רשומות, עשוי להצדיק את השימוש בהן.
בית המשפט גם דחה את הטענה לפיה ההשקעות של משווק תרופה רשומה יוצרות אי-שוויון במכרז בו הוא מתחרה בספק של תרופות לא רשומות. כתוצאה מפסק הדין בוטל צו מניעה זמני שעיכב את הליכי המכרז הרלוונטי.
הידיעה הועברה ע"י עו"ד זוהר יהלום- לשעבר היועץ המשפטי לאגף הרוקחות במשרד הבריאות