מחקר חדש טוען כי לחץ דם נמוך עשוי להגביר את הסיכון ללקות ב- MI או שבץ בקרב חולים במחלות עורקים כליליות (coronary artery disease – CAD).
המחקר שהוצג במפגש השנתי של ה- American Society of Hypertension שנערך בסן-פרנציסקו כלל 10,000 גברים ונשים אשר חולקו אקראית לקבלת 10 מ”ג atorvastatin או 80 מ”ג של התרופה.
משתתפי המחקר היו חולי CAD בגילאים 35-75 והציגו רמות LDL הנמוכות מ- 130 מ”ג/ד”ל.
החוקרים מצאו הסיכון ללקות באירועי קרדיווסקולארי משמעותי גדל פי 3.1 עבור חולים שהציגו לחץ דם סיסטולי נמוך (פחות מ- 110 מ”מ כספית) וזאת בהשוואה לחולים שהציגו לחץ דם סיסטולי תקין.
חולים אשר הציגו לחץ דם דיאסטולי נמוך (פחות מ- 60 מ”מ כספית) הציגו סיכון מוגבר פי 3.3 ללקות באירועי קרדיווסקולארי.
למחקר זה השלכות הנוגעות לטיפול הניתן לשליטה על יתר לחץ דם בקרב חולי CAD. לחץ דם דיאסטולי נמוך בחולה שכזה עשוי להגביל את הפרפוזיה הכלילית ולהעלות את הדופק, דבר אשר עשוי להשפיע על פעילות האנדותל.
יש להמליץ על לחץ דם דיאסטולי של כ- 70 מ”מ כספית עבור חולי CAD ויש לזכור כי רמות נמוכות מאילו עשויות לסכן את החולה. זאת למרות שעדיין לא ברור אם לחץ הדם הנמוך הוא אכן הגורם לאירוע הלבבי או שהוא רק קשור אליו.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine