צריכת אלכוהול מגבירה את ריכוזי ה- adiponectin, אך אפקט זה מושפע על ידי המגדר וסוג המשקה שנצרך. כך דיווחו חוקרים מגרמניה ב- Diabetes Care.
מחקרים קודמים הראו כי לצריכה מתונה של אלכוהול ישנה השפעה משמעותית על ריכוזי ה- adiponectin בקרב גברים ונשים ויתכן כי לממצא זה השפעה מועילה מסוימת על הסיכון למחלות קרדיווסקולאריות.
מחברי המחקר הנוכחי הוסיפו כי יתכן ו- הינו גורם הקושר בין צריכה מתונה של אלכוהול ובין הפחתה בהיארעות של סוכרת מסוג 2, אך קשר שכזה לא נבדק מעולם תוך התייחסות למגדר ולסוג האלכוהול שנצרך.
החוקרים ערכו מחקר אקראי שכלל 36 גברים בריאים ו-36 נשים בריאות בגילאים 22-56. בתחילת המחקר נמצא כי ריכוזי ה- adiponectin היו גבוהים משמעותית בקרב נשים וזאת לעומת גברים.
הנחקרים קיבלוethanol בריכוז 12.5%, בירה בריכוז 5.6% או יין אדום בריכוז 12.5% למשך 3 שבועות ולאחריהם משטר דומה של משקאות נטולי אלכוהול או מים. המינון עבור גברים היה שווה ערך ל- 30 גרם אתנול ליום ועבור נשים ל- 20 גרם אתנול ליום.
החוקרים מצאו כי למשקאות נטולי אלכוהול לא הייתה כל השפעה על ריכוזי ה- adiponectin אך שתיית יין אדום הביאה לעלייה משמעותית בריכוז בקרב נשים (29.8%). בקרב גברים נמצאה עלייה של 17.4% בריכוזי ה- adiponectin לאחר שתיית אתנול ועלייה של 16.1% בריכוז לאחר שתיית בירה.
החוקרים סיכמו ואמרו כי הממצאים מציעים כי לשתיית אלכוהול ישנה השפעה משמעותית של עלייה בריכוז ה – adiponectin אך ההשפעה עשויה להיות שונה עבור גברים ונשים ואף תלויה בסוג המשקה שנצרך.
הידיעה הועברה ע"י חנה מרכוס מערכת PharmaLine