מחקר מקרה ביקורת אקראי שבחן חסמים ל- TNF-alpha לטיפול ב- rheumatoid arthritis, psoriatic arthritis ו- ankylosing spondylitis מצא כי מקרי סרטן מסוימים לא מאובחנים טרם תחילת הטיפול.
החוקרים בחנו 36 מחקרים שכללו מעל 12,000 משתתפים. ממאירויות התפתחו בקרב 60 (0.75%) מהחולים שחולקו אקראית לקבוצת הטיפול הפעיל למול 21 מהחולים (0.52%) שחולקו לקבוצת הפלסבו.
למרות שצוין כי ממאירויות הינן תופעת לוואי אפשרית לטיפול בחסמי TNF-alpha, הדגישו מחברי המחקר כי למעשה, 26% מהממאירויות אובחנו בתוך 12 שבועות מעת תחילת הטיפול וזאת הן בקרב הקבוצה שטופלה בתרופות והן בקרב הקבוצה שטופלה בפלסבו.
מחברי המחקר המשיכו ומסרו שהסקירה מראה כי חוסר הדיוק של בדיקות הסקר מאומצת אף על ידי ניסויים אקראיים מסוג מקרה ביקורת.
על מנת לבחון את יעילותם בביצוע בדיקות הסקר, בחנו החוקרים מידע שכלל 363 חולים עם rheumatoid arthritis, psoriatic arthritis או ankylosing spondylitis אשר טופלו בחסמי TNF לאחר בדיקות אבחון מקיפות לסרטן. נבדקים אלו הושוו ל- 73 חולים עם מחלות דומות וטיפולים דומים אשר לא נבדקו בבדיקות סקר כה מקיפות.
במהלך תקופת המעקב הממוצעת של 40 חודשים, חולה אחד מקבוצת המחקר (0.27%) ו- 3 חולים מקבוצת הביקורת (4.1%) פיתחו סרטן.
החוקרים סיכמו ואמרו כי יש להתייחס בכובד ראש לסיכון המוגבר של החולים במחלות ראומטיות המטופלים בחסמי TNF ללקות בסרטן, יש לבצע בדיקות סקר מקיפות ויעילות על מנת להתמודד עם התופעה.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine