בניסוי שבחן את הקשר בין חולים המשתמשים בסטאטינים וסובלים ממיופתיה, נמצא כי יש פגיעה בסיבי השירי, גם אם לא היה ביטוי בעלית ערכי הקריאטינין פוספוקינאז בדם.
חולים רבים המשתמשים בסטאטינים מתלוננים לא אחת על כאב וחולשת שרירים.
הקשר בין עוצמת הכאב והנזק לשריר לא ידועה, ניסוי שנערך בחולים הסובלים ממיופתיה ומשתמשים בסטאטינים בחן שאלה זו באמצעות בדיקת ביופסיה לשריר.
בניסוי השתתפו 83 חולים. 44 מתוכם אובחנו כסובלים ממיופתיה כתוצאה משימוש בסטאטינים. 29 מתוכם המשיכו להשתמש בסטאטינים במהלך הניסוי ואילו 15 הפסיקן את השימוש לפני הביופסיה. בניסוי הוכללו גם 19 חולים שהשתמשו בסטאטינים אך לא סבלו ממיופתיה ו- 20 חולים שמעולם לא השתמשו בסטאטינים ולא סבלו ממיופתיה.
ההגדרה של פגיעה בשריר הייתה 2% או יותר נזק לסיבי השריר. החוקרים גם בחנו את הגנים העלולים להיות קשורים לפגיעה מיוציטית.
תוצאות המחקר מצביעות על פגיעה בשריר ב- 25 חולים מתוך ה- 44 שאובחנו כסובלים ממיופתיה וחולה אחד עם פגיעה בשריר אך ללא מיופתיה.
בדיקת רמת הקריאטינין פוספוקינאז בדמם של משתתפי הניסוי, הראתה כי רק לחולה אחד היו ערכים גבוהים מעל לנורמה של קריאטינין פוספוקינאז.בחולים שהייתה פגיעה בשריר נמצאה עדות לפעילות לא תקינה של רצפטור 3 ריאנודין.
מסקנות המחקר מצביעות כי מיופטיה במשתמשים בסטאטינים יש לה ביטוי גם בנזק לסיבי השריר, גם אם רמות הקריאטינין פוספוקיאז אינן מעל לערכי הנורמה.
הידיעה הועברה ע"י מגר' יונה בס אל-חנני – ראש אגף הרוקחות (לשעבר) במשרד הבריאות, יועצת רוקחית ב"אלחנני שירותי יעוץ"