עמוד הביתמאמריםהתערבות סב לידתית בפגים שנולדו חיים לפני שבוע 27 שרידות של 70% אחרי שנה

התערבות סב לידתית בפגים שנולדו חיים לפני שבוע 27 שרידות של 70% אחרי שנה

 


קיים צורך במידע מעודכן לגבי שרידות תינוקות שנולדו בשלב מוקדם מאוד בהריון (extremely preterm birth) במטרה לבצע הערכה של הטיפול הסב-לידתי, של ההנחיות הקליניות המתאימות ושל הייעוץ שצריך להינתן להורים. במחקר תצפיתי זה בדקו החוקרים את השרידות אחרי שנה בכל הילודים שנולדו לפני סיום 27 שבועות הריון במהלך תקופה של 3 שנים בשוודיה. מסקנת החוקרים הייתה כי בקבוצה זו שיעור השרידות אחרי שנה של הפגים שנולדו חיים  בין שבועות 26-22 להריון היה בממוצע 70%.



ההקשר:
יש צורך במידע מעודכן בנוגע לשרידות ילודים אשר נולדו בשלב מוקדם מאוד בהריון (Extremely preterm birth), על מנת לבצע הערכה של הטיפול הסב-לידתי, של ההנחיות הקליניות המתאימות, ושל הייעוץ שצריך להינתן להורים.



המטרה:
לבדוק את השרידות אחרי שנה של כל התינוקות שנולדו לפני שבוע 27 להריון במהלך השנים 2007-2004 בשוודיה.
דגם המחקר, המקום והחולים:
מחקר תצפיתי פרוספקטיבי מבוסס אוכלוסייה שכלל פגים אשר נולדו בשלב מוקדם מאוד בהריון (707 לידות חי ו-304 לידות מת) ל-887 אמהות ב-904 לידות (102 לידות מרובות עוברים) בכל המרכזים המיילדותיים והיחידות הנאונטאליות בשוודיה בתקופה שבין 1.4.2004 ל-31.3.2007 . 



התוצאות העיקריות שנבדקו:
שרידות הילודים אחרי 365 ימים והשרידות ללא תחלואה [דימום תוך-חדרי במוח בדרגה < 2, רטינופתיה של פגות בדרגה < 2, לויקומלציה סב-חדרית (periventricular leukomalacia), דלקת כיבית של המעי (necrotizing enterocolitis), דיספלזיה ברונכופולמונארית קשה].כמו כן נבדקו הקשרים בין התערבויות סב-לידתיות והשרידות של הילודים.



תוצאות:
ההיארעות של פגות משמעותית הייתה 3.3 מקרים לכל 1000 ילודים. התמותה הסב-לידתית הכללית הייתה 45% (החל מ-93% בשבוע 22 להריון ועד 24% בשבוע 26 להריון), עם לידות מת ב-30% מהמקרים, וכולל תמותה תוך-רחמית ב-6.5% . מתוך הפגים שנולדו בחיים, 91% הועברו לטיפול ביחידת טיפול נמרץ לילודים ו-70% שרדו אחרי שנה (רווח סמך של 95%: 73%-67%). הערכות שרידות לפי עקומת קפלן-מאייר (Kaplan-Meier) עבור שבועות 22, 23, 24, 25, ו-26 להריון היו 9.8% (רווח סמך של 95%: 23%-4%), 53% (רווח סמך של 95%: 63%-44%), 67% (רווח סמך של 95%: 75%-59%(, 82% (רווח סמך של 95%: 87%-76%), ו-85% (רווח סמך של 95%: 90%-81%), בהתאמה. סיכוי נמוך יותר לתמותה של הילוד היה קשור בשימוש בטוקוליטיקה (בתיקנון לגיל ההריון יחס הסיכויים (odds ratio) היה 0.43 עם רווח סמך של 95%: 0.52-0.36), במתן טרום-לידתי של קורטיקוסטרואידים (יחס סיכויים של 0.44 עם רווח סמך של 95%: 0.81-0.24), טיפול עם סורפקטנט בתוך שעתיים מהלידה (יחס סיכויים של 0.47 עם רווח סמך של 95%: 0.71-0.32), ולידה בבית חולים שלישוני (יחס סיכויים של 0.49, עם רווח סמך של 95%: 0.75-0.32). בקרב הילודים ששרדו אחרי שנה, ב-45% לא הייתה כל תחלואה נאונטאלית משמעותית.



מסקנה:
במהלך השנים 2007-2004 בשוודיה, שרידות אחרי שנה בקרב ילודים שנולדו בחיים בין שבועות 26-22 להריון הייתה 70%, עם טווח שרידות שנע בין 9.8% בפגים שנולדו בשבוע-22 להריון לבין 85% בפגים שנולדו בשבוע-26 להריון.


 



למחקר >>



מקור >>


 


JAMA. 2009;301(21):2225-2233


 


הידיעה הועברה באדיבות אתר "רשת רפואה"


 


 


 




 

מאמרים נוספים

מדריך בדיקות מעבדה - מאת פרופ' בן-עמי סלע / פרוגסטרון - Progesterone
 באדיבות ויקירפואה          פרוגסטרון  Progesterone      מעבדה   אנדוקרינולוגיה בדם.   תחום...
מדריך בדיקות מעבדה - מאת פרופ' בן-עמי סלע / אלפא-1- אנטי טריפסין
 באדיבות ויקירפואה        אלפא-1- אנטי טריפסין – Alpha-1-anti trypsin     שם קיצור   A1AT    מעבדה...
ph-general-thumbnail
כמה עובדות על תרופות ממשפחת הקומרין
התרופות ניתנות לשם מניעת קרישי דם. לפיכך, יש לעקוב אחר מדדי קרישה (PT או INR) באופן קבוע, בתחילה כל יום, ואח"כ אחת לשבועיים. הסכנה של פעילות-יתר של...
מדריך בדיקות מעבדה - מאת פרופ' בן-עמי סלע / רמת פרולקטין - Prolactin
 באדיבות ויקירפואה      רמת פרולקטין – Prolactin     מעבדה   אנדוקרינולוגיה בדם   תחום   הערכת רמת ההורמון...

עדכוני רישום

חיפושים מובילים

וובינרים קרובים

 

  • 20:50 – 20:30
    "דלקות בדרכי השתן, מה חשוב לרוקחים לדעת?"

 

  • 21:20 – 21:00
    "ברזל מהטבע, ברזל מהחיים"

 

  • 21:50 – 21:30
    "הטיפול החדש בהשמנה-גישות חדשות ופרקטיקה קלינית"
לפרטים נוספים והרשמה
  • משבר האופיואידים בעולם
  • אופיואידים בישראל
  • מושגי יסוד הקשורים לאופיואידים
  • כאב כרוני ואופני הטיפול בו
  • הנחיות קליניות לשימוש יעיל ובטוח
לפרטים נוספים והרשמה
  • 21:20 – 21:00
    "דלקת בדרכי השתן – האם אנטיביוטיקה
    היא הפתרון היחיד?"

 

  • 21:50 – 21:30
    "כיצד ניתן לעזור לגברים הסובלים
    משפיכה מוקדמת?"
לפרטים נוספים והרשמה
  • 21:20 – 21:00
    "ניהול מחלת ה CLL – תפקידו של הרוקח"

 

  • 21:50 – 21:30
    "האופיואידים הסינטטיים והסמים הג'יהדיסטיים של מועדוני הלילה, וה החדשה בתחום האופיואידים"
לפרטים נוספים והרשמה
  • 21:20 – 21:00
    "רוקחים ב למערכת ה – כלים לטיפול בפרוביוטיקה לרוקח.ת"

 

  • 21:50 – 21:30
    "שני כיוונים, טיפול אחד – מנגנון כפול בנזלת אלרגית"
לפרטים נוספים והרשמה

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר