ביום שישי ה- 17.07.2009 פורסמה באתר פארמהליין ידיעה לגבי הפסקת השיווק של התכשיר אקוטן / רואקוטן.
הידיעה הייתה תקציר מתורגם לעברית של ידיעה שהתפרסמה באתר מדסקייפ האמריקאי, שהתברר כי הכיל מידע לא מדויק ו/או לא מבוסס.
בהמשך לפרסום הידיעה בניוזלטר, הנציגות המקומית של חברת רוש בישראל, מבקשת לתקן ולהבהיר מספר אי-דיוקים שהתפרסמו בידיעה של אתר מדסקייפ.
1. הידיעה במדסקייפ לא ציינה כי המידע מתייחס למצב בארצות הברית בלבד.
שיווק התכשיר אקוטן / רואקוטן מחוץ לארצות הברית נמשך ללא כל שינוי, במדינות כגון אירופה וגם בישראל.
2. בניגוד למה שפורסם במדסקייפ חברת רוש לא הודיעה על הפסקת שיווק התכשיר בארה"ב בגלל תביעות משפטיות. מדובר על הנחות של עיתונאים בלבד
חברת רוש הודיעה על הפסקת שיווק התכשיר בארה"ב מסיבות מסחריות בלבד, ואין כל מניע בטיחותי או אחר שעומד מאחורי החלטת החברה.
חברת רוש עומדת מאחורי בטיחות התכשיר אקוטן / רואקוטן, תכשיר שעשה שינוי בחייהם של מעל 13 מיליון מטופלים מאז השקתו ב- 1982.
3. בכל הקשור לתופעות הלוואי של דיכאון, פסיכוזות והתאבדויות כפי שנכתב במדסקייפ עד היום לא נמצא קשר עובדתי בין התכשיר לבין תופעות אלה.
העלונים המצורפים לתכשיר מציינים תופעות לוואי אפשריות, גם אם אין להן קשר עובדתי מוכח לתכשיר.
כמו-כן, העלונים כוללים הנחיות לטיפול במטופלים הנמצאים בסיכון גבוה יותר לתופעות אלה.
4. תוכנית ניהול הסיכונים בארה"ב מחייבת את כל החברות המשווקות איזוטרטינואין. כל החברות, הן האתיות והן הגנריות, מחויבות באותם סטנדרטים.
חברת רוש לא העבירה את תוכנית מניעת הסיכונים שלה לחברות הגנריות, משום שהחברות הגינריות היו גם כך חלק מן התוכנית מאז היווסדה.
מדובר רק על העברה של האחריות העסקית והתחזוקה של תוכנית ה- Ipledge, שהיא תוכנית ייחודית שפותחה על-ידי חברת רוש בשיתוף עם ה- FDA כדי למנוע כניסה להריון במהלך טיפול באיזוטרטינואין.
להלן קישור לתוכנית ה- http://ipledgeprogram.com/:ipledge
חברת רוש מבקשת להדגיש כי התכשיר אקוטן / רואקוטן הוכיח עצמו כמרפא אקנה קשה ביותר מ- 90% מן המקרים, וכי הוא שימש במעל 13 מיליון מטופלים בעולם כולו מאז השקתו לראשונה.
להלן תגובת מערכת PharmaLine:
אתר פארמהליין איננו מייצר ידיעות אלא מתרגם לעברית ידיעות שהתפרסמו בעולם ושהמערכת חשבה כי לקוראיה יהיה עניין בהן. לכן, אין באפשרותנו לבדוק אילו מקורות עמדו לרשות כותבי הידיעות באתרים שאותם אנחנו מתרגמים. כדי למנוע אי דיוקים, לכל ידיעה מתורגמת, מצטרף לינק לידיעה המקורית, כך שכל קורא המעוניין לקרוא את הידיעה המקורית, יכול לעשות זאת ע"י פתיחת הלינק.
אנחנו נוהגים לסקור מקורות הנחשבים למקורות מהימנים ואתר מדסקייפ נחשב למקור כזה. חשוב לנו לציין כי כך נהגנו גם בידיעה זאת שתורגמה מאתר מדסקייפ.
היות ונמסר לנו ע"י חברת רוש כי הידיעה שהתפרסמה במדסקייפ מכילה אי דיוקים רבים, מצאנו לנכון לתת לחברת רוש את הבמה כדי להבהיר את עמדתה.
מערכת פארמהליין
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine