למרות שתופעות הלוואי הנובעות מקולונוסקופיה המבוצעת בקשישים הינן בדרך כלל נדירות, הסיכון גובר עם הגיל, מחלות רקע והיסטוריה של הסרת פוליפים. כך עולה מדיווח של ה- NIH.
ד"ר וורן, ממחברי המחקר ציין כי ממצאים אלו עולים בקנה אחד עם המלצותיו של ה- " U.S. Preventive Services Task Force" אשר אינו ממליץ על כל בדיקת סקר קולורקטלית עבור מבוגרים בגילאים 75-85 ואף ממליץ שלא לבצע בדיקות סקר בקשישים מעל גיל 85.
החוקרים בחנו 55,220 אנשים בגילאים 66-95 אשר עברו קולונוסקופיה במרפאות חוץ (סקר, אבחנה או עם כריתה של פוליפים) בין השנים 2001-2005. אנשים אלו השוו עם אנשים אשר לא עברו קולונוסקופיה.
החוקרים מצאו כי הסיכון לסבול מתופעות לוואי לאחר קולונוסקופיה עלה עם הגיל ובמיוחד הסיכון לאירועי GI רציניים (כגון פרפורציות או דימומים). סיכון זה היה גבוה ב- 75% עבור אנשים בגילאים 80-84 וזאת ביחס לאנשים בגילאים 66-69.
בנוסף, נמצא כי אנשים בגילאים 75 ומעלה אשר עברו קולונוסקופיה, היו מצויים בסיכון מוגבר לתופעות לוואי GI וזאת בהשוואה לקבוצת ביקורת תואמת.
סוג הפרוצדורה אף הוא השפיע על הסיכון לאירועי GI (כולל אירועים קלים כגון בחילות או הקאות), אנשים שעברו כריתת פוליפים הציגו סיכון גבוה משמעותית וזאת ביחס לאנשים שעברו בדיקה לסקירה או לאבחנה. הקבוצה אשר עברה כריתת פוליפים אף הציגה סיכון גבוה יותר ללקות באירועים קרדיווסקולריים (MI, הפרעות קצב) וזאת ביחס לשלושת הקבוצות האחרות.
היסטוריה של שבץ, מחלת ריאות חסימתית כרונית, פרפור פרוזדורים או כשל לבבי, הגבירו משמעותית את הסיכון לתופעות לוואי GI משמעותיות.
הידיעה הועברה ע"י חנה מרכוס מערכת PharmaLine