ה- Department of Health ,DoH פרסם לאחרונה הבהרה בנוגע לקווים המנחים לשפעת החזירים המיועדים לנשים בהריון ולהורים לילדים מתחת לגיל 5. ההמלצות לשמור על היגיינה טובה על ידי רציחת ידיים ומשטחים באופן סדיר מקבלת משנה תוקף לאחר אירוע בו אישה החולה בנגיף מתה מייד לאחר לידה.
למרות המלצותיו של ה- Royal College of Midwives שמציע לכל הנשים בהריון להימנע ממקומות צפופים ומנסיעות שאינן חיוניות, ה- DoH מסר כי רק על נשים המודאגות במיוחד לשקול הצעות אילו.
בתגובה להמלצות שניתנו באתר המקוון של ה- National Childbirth Trust ,NCT המציעות לנשים לעכב הריונות, מסר ה- DoH כי הוא אינו ממליץ נגד הכניסה להריון, אך הוא מציע לנשים לתכנן את ההיריון בזהירות וכי על כל אישה המציגה בעיות בריאות ושוקלת כניסה להריון להתייעץ תחילה עם הרופא המטפל שלה (כפי שמומלץ תמיד).
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine