טעויות תכופות במתן תרופות לילדים חולי לב

לדברי חוקרים מהמרכז הרפואי ע”ש ג’ון הופקינס, תינוקות ו צעירים המטופלים בתרופות קרדיאליות מקבלים מינון שגוי או מסיימים את הטיפול באופן שגוי (טעויות במשך הטיפול), לעיתים תכופות יותר מאשר ילדים גדולים יותר.

אמנם מספר הטעויות הגבוה ביותר נמצא אצל תינוקות בני פחות משנה, לדברי החוקרים, ילדים בכל הגילאים חשופים לטעויות וזאת מכיוון שהמטפלים טועים בחישוב ידני של מינונים התלויים במשקל הילד וטועים בהערכת בטיחות תרופות המבוגרים הנמצאות בשימוש אצל ילדים בניגוד להתוויה (off-label use).

לדברי החוקרים, הטעויות בתרופות הקרדיאליות מתרחשות בכל אחד משלבי הטיפול, החל מרישום המרשם ועד למתן התרופה (חישוב המינון (טעות במשקל התינוק, טעויות מתמטיות בחישוב, מתן מנות עודפות או החסרת מנות), רישום המרשם, ניפוק התרופה ומתן התרופה לחולה). הטעויות הנפוצות ביותר הן טעויות במתן התרופה לילד.

במהלך המחקר, החוקרים בחנו 821 טעויות שדווחו באופן וולונטרי למרכז הלאומי לדיווח טעויות.

96% מן הטעויות שנבחנו לא גרמו כל נזק, אבל ב- 4% (31 מקרים) נגרם נזק (למשל,במקרה אחד, הילד נשקל בפאונד ואילו המינון חושב כאילו המשקל היה בק”ג, והמנה שניתנה גרמה לדום לב) אם כי לא נגרם מוות באף אחד מהמקרים.

כמחצית מהטעויות המדווחות התרחשו בתינוקות בני פחות משנה, כ90% מהן, היו בתינוקות בני פחות מששה חודשים. שכיחות מחלות לב מולדת הינה 4 לכל 1000 תינוקות בארה”ב, כך שילודים ותינוקות רבים נמצאים בסיכון גבוה לטעויות בתרופות השכיחות הנרשמות לטיפול במחלתם.

המחצית השנייה של הטעויות היו בילדים בני שנה עד שש שנים.

החוקרים טוענים כי ניתן להקטין את שכיחות הטעויות ע”י בניית מנגנוני בקרה כפולים ומשולשים. מערכת ממוחשבת למניעת טעויות הנובעות מבעיה בהבנת משקל התרופות ומתן מנה שגויה נמצאת בשימוש במרכז הרפואי כמערכת מובנית במערכת הזמנת התרופות. מערכת כזו אמנם מהווה שיפור ניכר, אך היא יכולה להקטין רק סוג אחד של טעויות ואינה מונעת טעויות בניפוק או במתן התרופות.

מרבית הטעויות מתרחשות בתכשירים משתנים ונוגדי לחץ דם המשמשים להורדת לחץ הדם המשמשים לטיפול באי ספיקת לב ומחלות לב מולדות אצל תינוקות וכן בילדים גדולים יותר ובני העשרה הסובלים מ.

 

 

לידיעה >>

 

הידיעה הועברה ע”י דר’ אילנה שומכר- צה”ל

 

 

 

 

מאמרים נוספים

weizmann
נקודת התורפה של ההרזיה בגיל מבוגר
כבר שנים רבות ידוע שהשמנה פוגעת בבריאותם של הסובלים ממנה. היא מגדילה את הסיכון לסבול מיתר לחץ דם ורמת כולסטרול גבוהה בדם, וקשורה למחלות כמו התקפי לב, סוכרת, דלקת פרקים וסיבוכי...
DIET 28
הבעיה הכבדה של תרופות ההרזיה
עם התרחבות השימוש בתרופות נגד השמנת יתר, מתחדדת הדאגה גם למי שחדלו להשתמש בהן. מדוע אנשים מפסיקים לקחת את התרופות ומה קורה למשקלם אחרי הפסקת הטיפול? אנשים עם עודף משקל נמצאים בסיכון...
מדריך בדיקות מעבדה - מאת פרופ' בן-עמי סלע / רזיסטין
 באדיבות ויקירפואה          Resistin – רזיסטין   שמות אחרים   רזיסטין מכונה גם ADSF    או Adipose tissue-specific secretory...
צמחים היפוגליקמיים
צמחים בעלי השפעה היפוגליקמית תופשים מקום מרכזי ברפואה המסורתית. קיים תיאור של הסימפטומים השונים הקשורים למחלת הסוכרת והצמחים המומלצים לטיפול בה. הרפואה הסינית מתארת שני טיפוסים שונים...

עדכוני רישום

נושאים חמים

אקסטזי - סם האהבה

חוץ מירידה במשקל, לאוזמפיק יש השפעות נוספות על המשתמשים

טפסים לבתי מרקחת

משרד הבריאות: פרסום מחירון תרופות מרשם באתר של משרד הבריאות

טסטומקס TESTOMAX

חדש על המדף

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר