יש עדיין להוכיח את יתרונותיה של שליטה הדוקה על רמות הגלוקוז בסוכרת מסוג 2 וזאת ביחס לטיפול הסטנדרטי, יש גם לקחת בחשבון את העלות הגבוהה למטופל, כך הזהירה לאחרונה חוקרת מגרמניה.
החוקרת מאוניברסיטת Goethe שבפרנקפורט העלתה את חששותיה בפגישה של ה-European Association for the Study of Diabetes שנערכה בווינה, אוסטריה השבוע. לטענתה, למרות שראיות מצביעות על יתרונות הנוגעים לתמותה עבור חולי סוכרת מסוג 1, היתרונות עבור חולי סוכרת מסוג 2 אינם “גדולים מאוד” ויש להם מחיר.
יש לטפל במעל למאה חולים במשך מספר שנים וזאת על מנת למנוע מקרה אחד של MI. כל החולים הללו אף יאלצו לקבל סיכון כפול ללקות בהיפוגליקמיה שעשויה להוביל לאובדן הכרה או לתרדמת.
נכון להיום עדיין אין הוכחה כי להורדת רמת הגלוקוז לרמה הקרובה לזו המקובלת כנורמלית באדם שאינו חולה סוכרת ישנם יתרונות ביחס לטיפול הסטנדרטי. לטענתה, יש לקשור את אינטנסיביות הטיפול בגיל המטופל. טיפול בלחץ הדם וברמות השומנים הינו בעל סיכוי גבוה יותר להפחית את שיעורי התמותה בקרב חולים בסוכרת מסוג 2.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine