רמות נמוכות של tumor necrosis factor משפיעות על יכולתם של לימפוציטים מסוג T לנדוד לעור.
יכולתנו ליצר תגובה חיסונית עורית פוחתת עם הגיל ויתכן כי זו אחת הסיבות המרכזיות לכך שקשישים מצויים בסיכון גבוה יותר ללקות בזיהומים עוריים ובסרטן עור. נכון להיום, הסיבה לירידה זו ביכולת החיסונית אינה ברורה. החוקרים במחקר הנוכחי ניסו לבחון את אופי הנדידה של תאי T מסוג regulatory ו- memory במהלכה של תגובת יתר רגישות מושהית (delayed hypersensitivity) בקשישים.
החוקרים מצאו תגובה עורית נמוכה משמעותית לחיידקים תוך עוריים ולאנטיגנים נגיפיים בקרב קשישים (מעל גיל 70) וזאת ביחס לצעירים (מתחת לגיל 40). לעומת זאת, במחקרים שנערכו In vitro, נמצא במפתיע כי תאים מונונוקלארים בדמם של קשישים רבים מגיבים תגובה נורמאלית לאותם אנטיגנים, דבר המצביע על כך שהאובדן החיסוני ממוקם לעור בעוד שהחיסון הסיסטמי לאנטיגנים הללו בדם אינו משתנה.
למרות שהאובדן של יכולת החיסון העורית נקשר עם רמות נמוכות מהרגיל של תאי T מסוג CD4+ בתסנין שבדרמיס, יכולתם של תאים אלו לנדוד לעור לא השתנתה, זאת בעוד שיכולתם של מקרופגים לייצר TNF-alpha פחתה משמעותית בקרב קשישים וזאת בהשוואה לצעירים. היצירה המקרופגית ידועה כמגבירה את ביטוין של מולקולות אדהזיה בתאי האנדותל שבדרמיס, דבר הנחוץ לצורך נדידה של תאי T לאתרים שנחשפו לאנטיגנים. חוסר היכולת של אותם מקרופגים לייצר TNF-alpha עשוי להסביר את התגובה החיסונית העורית הירודה לאנטיגנים.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine