מחקר קליני השוואתי מצא כי חולים שנטלו tenofovir/FTC הציגו סבירות נמוכה יותר לפתח מוטציות עמידות המתבטאות בכשל נגיפי וזאת ביחס לחולים שנטלו AZT/3TC.
Tenofovir/FTC dual-NRTI הפך בעת האחרונה לטיפול האנטי-רטרו-ויראלי המשולב המועדף החלטה המבוססת בחלקה על תוצאותיו של מחקר 934 אשר הדגים את היתרונות הנגיפיים והסבילות הגבוהה של הטיפול ביחס לטיפול ב- AZT/3TC.
הערכה נוספת של המחקר שבוצעה בעת האחרונה בחנה את ההשפעות של עמידות לטיפול ב- NRTI ו- NNRTI על התגובה לטיפול ואת דפוס העמידות המתגלה בכישלון טיפולי.
מחקר 934 הינו מחקר מסוג open-label (הממומן על ידי היצרן של tenofovir/FTC) במהלך המחקר, 509 חולים שלא טופלו מעולם חולקו אקראית לקבלת tenofovir/FTC או AZT/3TC, כל אחד בתוספת של efavirenz. חולים שהציגו כשל נגיפי (19 בקבוצת ה- tenofovir/FTC ו- 31 בקבוצת ה- AZT/3TC) עברו הערכה נוספת לעמידות הגנוטיפים. המוטציות שנצפו בשיעור הגבוה ביותר בקרב שתי הקבוצות היו K103N ומוטציות עמידות אחרות ל- NNRTI. הן המוטציה M184V והן מוטציות אחרות היו נפוצות פחות בקרב הקבוצה שטופלה ב- tenofovir/FTC וזאת ביחס לקבוצה שטופלה ב- AZT/3TC. שיעור ההיענות לטיפול היה דומה בקרב שתי הקבוצות.
מחברי המחקר סיכמו ואמרו כי הממצאים האחרונים מדגישים יתרונות נוספים הטמונים בטיפול ב- tenofovir/FTC, יתרונות הכוללים בעיקר סיכון מופחת לעמידות ולכישלון טיפולי.
הידיעה הועברה ע”י חנה מרכוס מערכת PharmaLine