נראה כי טיפול בתחליפי ניקוטין (nicotine replacement therapy – NRT) הינו יעיל ואינו קשור ישירות לתופעות לוואי בקרב נשים בהריון.
NRT הוכחו כיעילים וכמסייעים להפסקת עישון בקרב מבוגרים שאינם בהריון, אך הן נשים בהריון והן הרופאים שלהן אינם בטוחים בנוגע ליעילות ולבטיחות של NRT במהלך ההריון.
המחקר שפורסם ב- American Journal of Obstetrics and Gynecology מבוסס על מידע שנאסף בעבר על ידי החוקרים שבחנו טיפול קוגניטיבי התנהגותי עם או ללא NRT בקרב נשים מעשנות בהריון.
תוספת של NRT הגבירה את שיעור הנשים שהפסיקו לעשן פי 3 (מ- 8% ל- 24%) אך לעומת זאת, נצפו תופעות לוואי חמורות בהריון בקרב 33 מתוך 105 הנשים שהשתמשו ב- NRT (31%) וזאת בהשוואה ל- 9 נשים בלבד מתוך 52 הנשים מקבוצת הביקורת (17%). למרות זאת, הגורמים המנבאים היחידים שנמצאו לתופעות לוואי היו נשים שחורות, היסטוריה של תופעות לוואי בהריון והשימוש בתרופות אנלגטיות. לא נמצאה כל השפעה משמעותית ל- NRT.
מחברי המחקר סיכמו ואמרו כי הניתוח השניוני שבוצע מראה כי בעוד שנשים מעשנות בהריון מציגות סיכון מוגבר ללקות בתופעות לוואי, לא ניתן לקשור את הסיכון הנ"ל לשימוש ב- NRT.
אף על פי שלא ניתן להשתמש ישירות בממצאים על מנת להגיד כי NRT בטוחים לחלוטין במהלך ההריון, ניתן להיעזר בנתונים על מנת להבטיח למשתמשים כי NRT עשויים להיות רצויים עבור נשים מעשנות כבדות וזאת בהינתן הקשר הידוע שבין עישון והריון, תופעות הכוללות בעיקר לידה מוקדמת ומשקל לידה נמוך.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine