שיעור הזיהומים ב- HIV העמיד לתרופות נמצא במגמת התייצבות באירופה החל משלהי שנת 2002 ועד סוף שנת 2005, כך עולה מדיווח שפורסם בגיליון ה- 15 בנובמבר של כתב העתJournal of Infectious Diseases.
שיעור ההמצאות של זיהומים עמידים בקרב חולים מאירופה שאובחנו לאחרונה עם HIV-1 נמצאה כיציבה ובעלת שיעור הנמוך מ- 10%, כך מסרו מחברי המחקר.
החוקרים העריכו את שיעורי העמידות לתרופות transmitted drug resistance – TDR באמצעות מידע מתוכנית העוקבה SPREAD. החוקרים העריכו את שיעורי ה- TDR בקרב 2,793 חולים שאובחנו לאחרונה עם זיהום של HIV-1 ב-20 מדינות אירופאיות ובישראל.
באופן כללי, אותרה TDR בקרב 8.4% מהנבדקים. שיעורי העמידות ל- nucleoside reverse-transcriptase inhibitors ,NRTI, ל- non-NRTI ול- protease inhibitors היו 4.7%, 2.3% ו- 2.9% בהתאמה. שיעורי העמידות הכפולה והמשולשת היו 0.63% ו- 0.45% בהתאמה.
באופן כללי, TDR ועמידות ל- NRTI לא הראו כל מגמה הקשורה לזמן, זאת בעוד שהעמידות ל- protease inhibitor פחתה משמעותית והעמידות ל- non-NRTI עלתה בשנת 2004 לפני שירדה שוב.
מחברי המחקר סיכמו ואמרו כי נראה וה- TDR מתייצבת באירופה, ממצאים אלו הינם עקביים עם דיווחים אחרונים על ירידה בעמידות לתרופות ועל השיפור ביכולת לדכא את הנגיף בקרב חולים עם HIV-1.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine