שיעור החזרות של סרטן השד ושיעורי התמותה הכוללים, נמוכים יותר בקרב נשים האוכלות מזונות העשויים מסויה לאחר האבחנה הראשונית. כך מדווח ה- JAMA.
מחברי המחקר סקרו מידע הנוגע לאורחות חייהן של כ- 5,000 נשים ששרדו לאחר סרטן שד, שישה חודשים לאחר האבחנה ובמהלכם של מספר ראיונות עוקבים. לאחר מעקב ממוצע בן 4 שנים, מצאו החוקרים כי הנשים שהיו מצויות ברבעון העליון של צריכת המזונות המכילים סויה (לדוגמא: טופו, חלב סויה או פולי סויה טריים), הציגו שיעורי סיכון נמוכים יותר לתמותה כוללת (0.71) ולחזרה של המחלה (0.68) וזאת בהשוואה לנשים אשר היו מצויות ברבעון הצריכה התחתון.
ההשפעה נצפתה הן בקרב נשים שהציגו גידולים חיוביים לקולטן לאסטרוגן והן בקרב נשים שהציגו גידולים שליליים לקולטן הנ"ל, כמו כן נצפתה ההשפעה הן בקרב נשים שהציגו גידולים בשלבים מוקדמים והן בקרב נשים שהציגו גידולים בשלבים מאוחרים.
מאמר מערכת נלווה ציין כי עד שיבוצעו מחקרי קוהורט נרחבים נוספים, הרופאים יכולים להמליץ לחולות בסרטן השד כי מזונות המכילים סויה הינם בטוחים וכי יתכן שהמזונות הללו מציעים הגנה מסוימת בטווח הארוך.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine