מחקר חדש טוען כי כריות האויר במכוניות אינן מגבירות את הסיכון למרבית הסיבוכים הקשורים בהריון לנשים בהריון המעורבות בתאונות דרכים. החוקרים במחקר הנוכחי ניתחו מידע הנוגע ל- 3,348 נשים בהריון שהיו מעורבות בתאונות דרכים במדינת וושינגטון בין השנים 2002-2005.
הוכח בעבר כי השימוש בכריות אויר ובחגורות בטיחות מפחית את הסיכון לתמותה ולפציעות חמורות. אף על פי כן, הועלו בעבר חששות בנוגע להשפעתן של כריות האויר על איזור הבטן של נשים בהריון ואף דווחו מקרים של קרעים ברחם ובשליה שהובילו להפסקת ההריון ולאובדן העובר.
החוקרים לא מצאו שיעור גבוה יותר של סיבוכים הקשורים בהריון (ובינהם: קרע של השלייה וניתוקה מקיר הרחם, מצוקה של העובר וניתוחים קיסריים) בקרב נשים אשר היו מעורבות בתאונת דרכים שכללה הפעלה של כרית האויר.
שיעור התמותה העוברית היה 1% עבור תאונות דרכים בהן הופעלה כרית האויר וזאת למול 0.3% עבור תאונות בהן לא הופעלה כרית האויר. למרות זאת נצפו שני מקרי מוות בלבד בכל אחת משתי הקבוצות, והשיעורים הקטנים שנצפו מקשים על האפשרות להסיק מסקנות חותכות.
מחברי המחקר ציינו כי כן נמצא שיעור גבוה יותר של לידות מוקדמות בקרב נשים אשר היו מעורבות בתאונה אשר כללה הפעלה של כרית האויר, כ- 16% וזאת לעומת שיעור של 10% שנצפה בתאונות דרכים בהן לא הופעלה כרית האויר אך ההבדל הנצפה לא היה משמעותי מבחינה סטטיסטית.
משום שכרית האוויר יכולה להציל חיים, מוסיף ה-American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG) להמליץ לנשים בהריון שלא לנתק אותה ולאפשר את הפעלתה, והממצאים האחרונים תומכים בהמלצות הללו.
הידיעה הועברה ע”י חנה מרכוס מערכת PharmaLine