אף על פי שבדיקות סקר ממוגרפיות הביאו להפחתה משמעותית בתמותה מסרטן השד, עדיין לא ברור מהי הגישה היעילה ביותר לבדיקות הסקר למחלה.
לאחר בחינה סיסטמטית של התוצאות העולות ממחקרים אקראיים וממודלים סטטיסטיים בנוגע להשפעות של בדיקות הסקר, מעדכן ה- U.S. Preventive Services Task Force ,USPSTF את הקווים המנחים שלו משנת 2002 הממליצים על בדיקת סקר ממוגרפית מדי 1-2 שנים עבור כל הנשים מעל לגיל 40. יש לציין כי ההמלצות משנת 2009 אינן חלות על נשים המצויות בסיכון מוגבר לסרטן השד עקב מוטציות גנטיות ידועות או היסטוריה של הקרנות לאזור החזה וזאת משום שישנו מחסור בראיות זמינות התומכות בהמלצות שכאלו עבור הקבוצות הללו.
השינוי הראשון בקווים המנחים של ה- USPSTF לשנת 2009 ממליץ כנגד בדיקות סקר ממוגרפיות כלליות עבור נשים צעירות (גיל 40-49) אך דוחק בביצוע החלטות אינדיבידואליות מושכלות המבוססות על היתרונות והחסרונות עבור כל אישה בקבוצת הגיל הזו. שינוי זה מבוסס על מידע הנוגע לשיעור הגבוה של בדיקות false-positives הגוררות פרוצדורות פולשניות בנשים צעירות.
השינוי השני ממליץ על ביצוע של בדיקת ממוגרפיה אחת לשנתיים עבור נשים בגילאים 50-69. המודלים שנבחנו מצביעים על כך שבדיקת סקר הנערכת אחת לשנתיים עבור קבוצת גיל זו מציגה 80% מהתועלת אותה מציגה בדיקת סקר שנתית ואף מציגה סיכוי נמוך בחצי לממצאים שהינם false-positive.
ההמלצות אף מציעות להרחיב את מעגל בדיקות הסקר לנשים בגילאים 70-74 אך מדגישות כי התועלת עבור נשים אלו נמוכה יותר עקב מקרי תמותה הנובעים ממחלות אחרות. הראיות הקיימות כיום אינן מספיקות על מנת להעריך את התועלת והסיכונים עבור בדיקות ממוגרפיה לנשים מעל לגיל 75.
ה- USPSTF לא מצא ראיות חותכות המאפשרות להעריך את היתרונות והסיכונים של בדיקת חזה קלינית, ממוגרפיה דיגיטלית ובדיקת MRI למול ממוגרפיה סטנדרטית.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine