רופאים מקליפורניה מדווחים כי מנה בודדת של Gentamycin הינה יעילה כמו הטיפול התוך ורידי המקובל הניתן כל שמונה שעות בתרופה.
מינונים גבוהים של aminoglycosides מביאים להשפעות ארוכות טווח, כך הסבירו מחברי המחקר שפורסם בכתב העת Obstetrics and Gynecology. מלבד הנוחות, טיפול במנה בודדת של התרופה מפחית עלויות, מבטל את הצורך בהתאמות למינון הניתן, מפחית את הסיכון למתן של מינון חסר, לרעילות לכליות ולרעילות אפשרית לאוזניים.
מחברי המחקר בחנו 125 נשים עם chorioamnionitis מאובחנת שהיו מצויות בשבועות ה- 32-42 להיריון.
62 חולות חולקו אקראית לקבלת מנה אחת של gentamicin (5 מ”ג/ק”ג שלאחריה שתי מנות פלסבו שניתנו לאחר 8 ו- 16 שעות) ו- 63 חולות חולקו לקבלת טיפול ממושך (2 מ”ג/ק”ג כמינון ראשוני ולאחריו 1.5 מ”ג/ק”ג לאחר 8 ו- 16 שעות).
בנוסף, הנבדקות טופלו בארבע מנות של ampicillin, 2 גר’ תוך ורידי כל שש שעות. נשים אשר ילדו בניתוח קיסרי (41 נשים) אף טופלו בשלוש מנות של clindamycin, 900 מ”ג תוך ורידי כל שמונה שעות.
מטרת המחקר העיקרית: ירידת חום, 16 שעות לאחר תחילת הטיפול ללא התפתחות של endometritis הושגה בשיעורים דומים בקרב שתי קבוצות המחקר: 93.6% בקבוצת המנה הבודדת ו- 88.9% בקבוצת הטיפול הממושך.
מחברי המחקר אף לא מצאו הבדלים בנוגע להיארעות של endometritis, החום הגבוה ביותר אותו הציגה האם, משך החום, שיעור הלידות הקיסריות, דימום לאחר הלידה או משך האשפוז בבית החולים – מאפיינים הקשורים כולם ב- chorioamnionitis.
אף בנוגע לתינוקות לא נצפו הבדלים בין שתי הקבוצות, המאפיינים שנבדקו כללו:intrapartum meconium, 5-minute Apgar score, cord pH < 7, ספסיס, מספר ימי הטיפול באנטיביוטיקה, סינדרומים של מצוקה נשימתית ומשקל הלידה. בדיקות שמיעה שנערכו לילודים היו כולן בתחום הנורמלי.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine