נצפתה הקלה דומה בכאב בקרב אנשים שטופלו ב- ibuprofen, ב- cyclobenzaprine או בשתי התרופות.
פעמים רבות ניתנים מרפי שרירים עבור כאבי צוואר או גב וזאת למרות שישנו מחסור בראיות קליניות המעידות על התועלת בטיפול שכזה. מחברי המחקר הנוכחי ניסו להעריך את השפעתו של טיפול ב- cyclobenzaprine במסגרתו של מחקר פרוספקטיבי, אקראי, כפול-סמיות בקרב מדגם של 61 מבוגרים (גיל ממוצע 34, 58% נשים) אשר הופיעו בחדר המיון עקב כאבי צוואר חריפים (87% מהמקרים נגרמו לאחר תאונת דרכים). המטופלים קיבלו 800 מ”ג ibuprofen, 5 מ”ג cyclobenzaprine או את שתי התרופות, שלוש פעמים ביום למשך עד שבעה ימים, על פי הצורך לשיכוך הכאבים. כל המטופלים קיבלו מנה ראשונית של 800 מ”ג ibuprofen בחדר המיון.
הנחקרים דירגו את חומרת הכאב על 100-mm visual analog scale, 30-60 דקות לאחר נטילת הטיפול בבוקר. הציונים שניתנו לכאב השתפרו משמעותית לאורך שבעת ימי המחקר בקרב שלושת הקבוצות והיו דומים בקרב כל הקבוצות. תופעות הלוואי שנצפו היו מינימליות וכללו סחרחורות בקרב ארבעה מטופלים שנטלו cyclobenzaprine בלבד או עם ibuprofen, ובחילות בקרב מטופל אחד שנטל ibuprofen בלבד.
הערה: במחקר נבחנו מינונים נמוכים של cyclobenzaprine, יתכן שעל מנת להמנע מתופעות הלוואי האנטיכולינרגיות, אנטיהיסטמיניות והסדטיביות של התרופה אשר דומות מבחינה כימית לנוגדי דכאון טריציקלים. לא נמצאו כל ראיות משכנעות התומכות בטיפול ב- cyclobenzaprine עבור מצבים של כאבי שריר-שלד ומשום כך פרופיל היתרונות מול הסיכונים הטמונים בתופעות הלוואי של התרופה מצביע נגד המתן שלה במקרים אלו.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine