נראה כי ריכוזי ויטמין ה-D בסרום (25OH-D) עשויים להשפיע על חומרת מחלת האסטמה ועל התגובה לטיפול.
בקרב מבוגרים חולי אסטמה, רמות נמוכות של ויטמין D קשורות בתפקוד ריאתי ירוד, היצרות של דרכי האוויר ותגובה מופחתת לטיפול בסטרואידים. החוקרים במחקר הנוכחי בחנו 54 חולי אסטמה שאינם מעשנים (גיל ממוצע 38) שהציגו forced expiratory volume in 1 second (FEV1) ממוצע של 82.9%. רמות ויטמין ה- D הממוצעות בסרום היו 28.1 נ"ג/מ"ל ו- 24 מהחולים טופלו בקורטיקוסטרואידים בשאיפה.
המחקר, שפורסם בגיליון המקוון של כתב העת American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine מדווח כי ריכוזים גבוהים של ויטמין D נמצאו כקשורים בתפקוד ריאות משופר, עבור כל עליה של נ"ג/מ"ל ברמות ויטמין ה- D, עלו ריכוזי ה- FEV1 ב- 21 מ"ל בממוצע.
הקשר שנצפה בין FEV1 וויטמין D היה חזק במיוחד בקרב חולים אשר לא טופלו בקורטיקוסטרואידים בשאיפה. בקרב החולים הללו, נצפתה השפעה מתוקננת של 34.6 מ"ל עבור כל עליה של יחידה אחת בריכוזי ויטמין ה- D וזאת בהשוואה ל- 14.3- מ"ל בקרב החולים שטופלו בקורטיקוסטרואידים בשאיפה.
יתר על כן, חולים אשר הציגו ריכוזי ויטמין D הנמוכים מ- 30 נ"ג/מ"ל אף הציגו תגובה משמעותית ביותר של דרכי האוויר ל- methacholine challenge וזאת בהשוואה לחולים שהציגו רמות תקינות של ויטמין D.
כמו כן נמצא כי חולים אשר לא נזקקו לטיפול בסטרואידים בשאיפה הציגו תגובה גדולה פי 0.05 לגלוקוקורטיקואידים עבור כל עליה של נ"ג/מ"ל בריכוזי ויטמין ה- D וזאת ללא כל עליה משמעותית בריכוזי ה- interleukin 10.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine