אף על פי שכרומוקולונוסקופיה (chromocolonoscopy) ברזולוציה גבוהה עשויה לזהות אדנומות מסוימות שפוספסו במהלך בדיקת קולונוסקופיה ברזולוציה גבוהה, אין להשתמש בה לצורך בדיקות סקר שגרתיות לאיתור סרטן במעי הגס בקרב מטופלים המצויים בסיכון ממוצע, כך טוען מחקר חדש.
הטכנולוגיה החדשה משפרת במעט את יכולת הזיהוי של אדנומות קטנות ושטוחות, אך היא מציגה יעילות דומה לקולונוסקופית אור לבן ברזולוציה גבוהה לאיתור גידולים מתקדמים, כך עולה ממחקר שפורסם באתר המקוון של ה- American Journal of Gastroenterology.
מחברי המחקר הנוכחי מסרו כי שיעורי האיתור המשופרים שדווחו בעקבות כרומוקולונוסקופיה עלו ממחקרים שנערכו במטופלים המצויים בסיכון גבוה לסרטן קולורקטלי. עדיין לא ידוע מהן ההשלכות של הממצאים הללו על מטופלים המצויים בסיכון ממוצע.
על מנת לבחון את הסוגיה חילקו החוקרים בצורה אקראית 660 מטופלים בסיכון ממוצע לבדיקת כרומוקולונוסקופיה ברזולוציה גבוהה או לקולונוסקופיה של אור לבן בארבעה מרכזים בארה"ב.
כ- 55% מהחולים שעברו בדיקת כרומוקולונוסקופיה הציגו אדנומה אחת לפחות וזאת בהשוואה ל- 48.4% מהחולים שנבדקו באמצעות קולונוסקופית אור לבן. מספר האדנומות פר מטופל היה גם הוא מעט גבוה יותר בקרב קבוצת הכרומוקולונוסקופיה: 1.3 למול 1.1, אף אחד מההבדלים שנצפו לא היה מובהק מבחינה סטטיסטית.
שתי השיטות הציגו יעילות דומה באיתור של נאופלזיות מתקדמות. ממאירות פולשנית אחת אותרה בקרב כל אחת מהקבוצות.
כרומוקולונוסקופיה הביאה לזיהוי של מספר גדול משמעותית של אדנומות קטנות (פחות מ- 5 מ"מ), אדנומות פר מטופל (0.8 למול 0.7) ואדנומות שטוחות (0.6 למול 0.4) וזאת בהשוואה לקולונוסקופית אור לבן, אך ההבדל האבסולוטי שנצפה היה קטן.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine