ילדים המציגים proptosis, ophthalmoplegia או כאב המלווה בתנועות אקסטרא-אוקולריות (extraocular) מצויים בסיכון גבוה ללקות במורסה אינטרא-אורביטלית ויש להפנותם באופן מיידי לבדיקות הדמיה – וזאת אף על פי שילדים רבים אחרים המצויים בסיכון גבוה לא יציגו את הגורמים המנבאים הללו. כך עולה ממחקר חדש.
המחקר שיפורסם בגיליון אפריל של כתב העת Pediatrics בחן מידע הנוגע ל- 918 ילדים שהופיעו בחדרי המיון עקב חשד ל- acute clinical periorbital cellulitis או ל- orbital cellulitis. אף אחד מהילדים לא הציג היסטוריה של ניתוחים קרניו-פציאלים, טראומה או מקור חיצוני לזיהום.
בדיקות CT הוזמנו עבור 298 ילדים, עבור 111 ילדים הראו הבדיקות מורסה. Proptosis, כאב המלווה בתנועות אקסטרא-אוקולריות, ו- ophthalmoplegia נמצאו כקשורים עם נוכחות של מורסה, אך רק בקרב כמחצית ממשתתפי המחקר.
גורמים אחרים שנמצאו כקשורים במידה משמעותית עם מורסה היו ספירת נויטרויפילים בדם ההיקפי הגבוהה מ- 10,000/uL, בצקת פרי-אורביטלית, היעדר של infectious conjunctivitis, גיל גבוה מ-3 שנים וטיפול קודם באנטיביוטיקה.
באופן כללי, הסיכון למורסה נע מ- 0.4% עבור מטופלים שלא הציגו אף אחד מגורמי הסיכון הללו למעל ל- 40% עבור ילדים אשר הציגו את כל גורמי הסיכון.
מקור הידיעה >>
Pediatrics 2010
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine