צריכה מוגברת של פירות וירקות קשורה בהפחתה "קלה מאוד" אם כי מובהקת מבחינה סטטיסטית בסיכון הכולל ללקות בסרטן, כך עולה ממחקר תצפית שפורסם ב-Journal of the National Cancer Institute.
כ- 480,000 מבוגרים מאירופה מילאו שאלונים בנוגע להרגלי האכילה וסגנון החיים שלהם, אחר הנבדקים נערך מעקב של 9 שנים. במהלך תקופת המעקב, 6% אובחנו כחולים בסרטן. לאחר תקנון לגורמים כגון עישון, צריכת אלכוהול וגורמים מערפלים אחרים, צריכה מוגברת של 200 גר'/יום (כשתי מנות) של פירות וירקות נמצאה כקשורה עם הפחתה של 4% בסיכון הכולל ללקות בסרטן.
מאמר מערכת נלווה ציין כי המחקר הנוכחי תומך בחוזקה בטענה כי מחקרי מקרה-ביקורת שנערכו בעבר היו "אופטימיים מאוד" וכי כל קשר בין צריכה של פירות וירקות ובין הסיכון ללקות בסרטן הינו "קטן במקרה הטוב ביותר". למרות זאת המאמץ להגדיל את צריכת הפירות והירקות הינו ראוי, בהתחשב בהשפעתם היעילה על מחלות קרדיווסקולאריות.
הידיעה הועברה ע"י מגר' יעקב רוזנפלד, "לאומית שרותי בריאות"