עושה רושם כי התרכובת הניסיונית BMS-790052 המיוצרת על ידי חברת Bristol-Myers Squibb היא היעילה ביותר שנמצאה עד כה לטיפול בצהבת מסוג C, כך מסרו מדעני החברה. תוצאות מוקדמות ממחקר phase II שהוצגו בשבוע שעבר באיגוד האירופאי לחקר הכבד בווינה מבטיחות אף הן. שבעה מתוך שמונה חולים שטופלו במינון הגבוה ביותר של התרופה הציגו רמות בלתי ניתנות לגילוי של הנגיף. החולה השמיני הפסיק ליטול את התרופה לפרק זמן מסוים. מקור הידיעה >> Nature 2010.
מחקר בטיחות מוקדם המצוי ב- phase I מצא כי התרכובת יעילה ביותר לחסימתו של החלבון NS5A, העשוי להוות מטרה חדשה כנגד הנגיף הנוטה לפתח עמידות במהירות רבה יחסית.
בדומה ל- HIV, סביר כי יהיה צורך בשילוב של לפחות שלוש תרופות על מנת למנוע הופעה של עמידות, כך מסרו מחברי המחקר שפורסם בכתב העת המקוון Nature.
הטיפול המקובל בצהבת C כולל interferon בשילוב עם ribavirin למשך 52 שבועות. שילוב התרופות יעיל רק עבור כמחצית מהמטופלים וחלקם אף מפסיקים את הטיפול עקב תופעות לוואי.
התרכובת החדשה פועלת באופן שונה ממעכבי הפרוטאז המפותחים כיום על ידי חברות Merck ו- Vertex Pharmaceuticals Inc והיא מסייעת לעכב את שכפולו של הנגיף.
חולים במחקר אשר טופלו במנה בודדת של התרכובת (100 מ"ג) הציגו ירידה של יותר מ- 99.9% בעומס הנגיפי בתוך 24 שעות. הירידה נצפתה למשך 120 שעות.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine