מודל ממוחשב עשוי להיות יעיל יותר מבדיקה רפואית לאבחנה של מחלות חום בקרב ילדים, כך מציע מחקר חדש.
המודל, שנוצר על ידי מדענים מאוסטרליה מאפשר להבדיל בין זיהומים חיידקים חמורים ומחלות חום קלות בקרב ילדים. מחברי המחקר מסרו כי למרות שמחלות חום הינן נפוצות ביותר בקרב ילדים, קשה לעיתים להבדיל בין זיהומים חיידקים כגון דלקת ריאות, זיהומים בדרכי השתן ודלקת קרום המוח ובין מחלות חום נגיפיות החולפות מעצמן.
החוקרים עקבו אחר 15,781 ילדים בריאים מעל לגיל חמש ותיעדו אשפוזים בחדרי המיון עקב מחלות חום (חום גוף של 38 מעלות צלזיוס או יותר), למשך תקופה של שנתיים.
הילדים נבדקו על ידי רופאים והאבחנה אושרה באמצעות הבדיקות המקובלות ובאמצעות מעקב. כל סימן או סימפטום שהופיע הוסף למודל הממוחשב ואז בוצעה השוואה בין האבחנה הקלינית ובין החיזוי הממוחשב.
התוצאות הראו כי זיהומים חיידקים הופיעו בקרב 7% מהילדים שהופיעו עם חום. אנטיביוטיקה ניתנה רק ל- 70-80% מהילדים שהופיעו עם זיהום חיידקי ומחברי המחקר טענו כי סביר שכ- 20% מהילדים שהציגו זיהום חיידקי מאובחן טופלו טיפול מיותר.
הביצועים של המודל האבחנתי עבור כל מקרה של זיהום היו סבירים או אף טובים יותר בהשוואה לבדיקות הקליניות. החוקרים סיכמו ומסרו כי באמצעות שילוב של מידע קליני שנאסף באופן שגרתי למודל סטטיסטי, ניתן להדגים כי מודל לאבחנה קלינית עשוי לשפר את אופי הטיפול בילדים המופיעים עקב חום גבוה וחשודים לזיהום חיידקי חמור.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine