מחקר שפורסם בכתב העת המקוון Journal of Clinical Oncology טוען כי טיפול ב- NSAID עשוי למנוע את ההיארעות של סרטן הקיבה. זאת במיוחד עבור אנשים עם כיב קיבה ובאופן מיוחד עבור אנשים שנדבקו ב- H pylori.
מחקר הקוהורט הרטרוספקטיבי ניסה לבחון את האינטראקציה שבין NSAIDs ו-Helicobacter pylori ,H pylori ואת מספר הטיפולים הנחוץ לצורך מניעה של סרטן הקיבה.
הניתוח בחן 52,161 חולים עם אבחנה ראשונית של כיב קיבה, הנבדקים חולקו לקבוצת חולים שלא טופלו ב- NSAID ולקבוצת חולים שטופלו ב- NSAID באופן סדיר.
המחקר העלה את הממצאים הבאים:
• נבדקים עם כיב פפטי שלא טופלו מעולם ב- NSAIDs הציגו סיכון גבוה יותר ללקות בסרטן קיבה וזאת בהשוואה לאוכלוסייה הכללית (שיעור היארעות מתוקנן 2.11). אנשים שטופלו ב- NSAID באופן סדיר הציגו סיכון נמוך (שיעור היארעות מתוקנן 0.79).
• ההשפעה המגינה של NSAID נצפתה בקרב נבדקים עם כיב קיבה, אך לא בקרב נבדקים עם כיב בדואדנום שלא היה קשור ב- H pylori.
• שיעור ההיארעות המצטבר של כיב הקיבה לאורך שבע שנות המחקר היה גבוה עבור נבדקים שלא טופלו ב- NSAID וזאת בהשוואה לנבדקים שטופלו ב- NSAID באופן סדיר (6.4% למול 4.7%).
• ניתוח רב משתני העלה כי טיפול סדיר ב- NSAID מהווה גורם מגן עצמאי להתפתחות של סרטן קיבה (סיכון יחסי 0.79 עבור כל שנת טיפול נוספת).
• שילוב של טיפול סדיר ב- NSAID וזיהום ב- H pylori, אף נמצא כקשור בסיכון נמוך יותר ללקות בסרטן קיבה (סיכון יחסי 0.52 עבור כל שנת טיפול נוספת).
הידיעה הועברה ע"י מגר' יעקב רוזנפלד, "לאומית שרותי בריאות"