משום שחולי סוכרת מציגים מגוון של מחלות קרדיווסקולאריות (cardiovascular disease – CVD) ומשום שהראיות הקיימות כיום בנוגע ליעילותו של טיפול באספירין למניעה ראשונית בקרב קבוצה זו אינן חותכות, התכנסו ה- American Diabetes Association ,ADA, ה-American Heart Association ,AHA וה- American College of Cardiology Foundation ,ACCF על מנת לבצע סקירה והערכה של הראיות הקיימות כיום בנושא, על מנת להיעזר במידע זה על מנת לכתוב המלצות מעודכנות.
באופן כללי סיכמה הקבוצה כי יעילותו של טיפול באספירין לצורך מניעה ראשונית של אירועי CVD בקרב מבוגרים עם סוכרת אינה ברורה וכי המחקרים שנערכו עד כה בנושא העלו תוצאות מעורבות. למרות זאת, נראה כי באופן כללי, אספירין מפחית בצורה מתונה את הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים.
נכון להיום, פורסמו ההמלצות הבאות:
• יש לתת מינון נמוך של אספירין (75–162 mg/day) למבוגרים חולי סוכרת ללא היסטוריה של מחלות וסקולאריות, המצויים בסיכון גבוה גבוה ל- CVD (סיכון ל-CVD לאורך 10 שנים > 10%) ואשר אינם בסיכון מוגבר לסבול מדימומים.
קבוצת המבוגרים חולי הסוכרת המצויה בסיכון מוגבר ל- CVD כוללת את מרבית הגברים מעל לגיל 50 ואת מרבית הנשים מעל לגיל 60 המציגים אחד או יותר מגורמי הסיכון הבאים: עישון, יתר לחץ דם, דיסליפידמיה, היסטוריה משפחתית של CVD מוקדמת, וחלבון בשתן.
• אין להמליץ על טיפול באספירין למבוגרים חולי סוכרת המציגים סיכון נמוך ל- CVD (גברים מתחת לגיל 50 ונשים מתחת לגיל 60 ללא כל גורמי סיכון משמעותיים ל- CVD, סיכון ל- CVD לאורך 10 שנים < 5%) וזאת משום שתופעות הלוואי האפשריות הכוללות דימום עולות על היתרונות.
• ניתן לשקול טיפול במינונים נמוכים של אספירין ((75–162 mg/day עבור חולי סוכרת המציגים סיכון בינוני ל- CVD (חולים צעירים המציגים גורם סיכון אחד או יותר, או מטופלים המציגים סיכון ל-CVD לאורך 10 שנים של 5-10%).
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine