דיווח שפורסם בכתב העת המקוון Journal of Clinical Oncology טוען כי החלטות הקשורות בכיסוי תרופתי הדנות ביחס עלות-תועלת, קשורות בשיעור גבוה יותר של הגבלות ובעיכוב בקבלת ההחלטות.
כמדגם מייצג של חמישה גופים לקבלת החלטות, בחנו מחברי המחקר החלטות לכיסוי תרופתי שהתקבלו בארה”ב ובבריטניה בנוגע לכל התרופות המיועדות לטיפול בסרטן שאושרו על ידי ה- FDA משנת 2004 ועד 2008. ה- FDA אישר 59 תרופות נגד סרטן במהלך תקופת המחקר, מתוכן 46 אושרו גם על ידי הסוכנות האירופאית לתרופות (European Medicines Agency).
מחברי המחקר דיווחו כי בארה”ב, 100% מהתרופות קיבלו כיסוי, מרביתן ללא כל הגבלות. לעומת זאת, הגופים בבריטניה קיבלו החלטות חיוביות עבור פחות ממחצית מהתרופות המאושרות. (ה- NICE אישר 39% מהתרופות, ה- Scottish Medicines Consortium [SMC]: 43%).
יתר על כן, בעוד שה- Centres for Medicare and Medicaid Services ,CMS וה- Department of Veterans Affairs (VA) כיסו את כל 59 התרופות מאותו תאריך בו נתן להן ה- FDA אישור, נצפו עיכובים עבור אישורן של תרופות מסויימות עקב שיקולי עלות-תועלת (זמן עיכוב חציוני עד למתן כיסוי 0 ימים, טווח חצי-רבעוני 122 ימים, עבור 22 תרופות).
בהשוואה לתאריך האישור של ה- European Medicines Agency, הציג ה- NICE זמן עיכוב חציוני של 783 ימים עד למתן כיסוי (טווח חצי-רבעוני של 170ימים) וה- SMC 231 ימים (טווח חצי-רבעוני של 129 ימים).
מחברי המחקר סיכמו ואמרו כי אף על פי שהחלטות הנוגעות לכיסוי של תרופות נגד סרטן הדנות ביחס עלות-תועלת קשורות בשיעור גבוה יותר של הגבלות, גישה זו עשוייה לייצג אלטרנטיבה לחלוקת הנטל המושגת על ידי תשלומים המבוצעים על ידי החולים בארה”ב.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine