בין ההנחיות: נהלי אחסון המידע ואילו חלקים נגישים לציבור
מי מעובדי קופת החולים שבה אנו חברים רשאי להיכנס לתיק הרפואי האישי שלנו ולראות את פרטי מצבנו הבריאותי? האם הקופה מעבירה פרטים אודותינו לצד שלישי? כיצד הקופה שומרת על המידע הרגיש כל כך שיש בידיה אודותינו? על כל השאלות החשובות האלה אין כיום מענה ברור ומסודר, והמבוטחים נאלצים להסתפק בתקווה כי המקצועיות והרצון הטוב של הקופות ימנעו שימוש לרעה במידע פרטי אודותיהם ואולם המצב עומד להשתנות: לפני כמה ימים שיגר עו"ד יואל ליפשיץ, סמנכ"ל לפיקוח על קופות החולים במשרד הבריאות, הנחייה למנכ"לי קופות החולים לגבש נהלים העוסקים בהגנת הפרטיות בקופה, ולפרסם אותם באתרי האינטרנט שלהן עד נובמבר השנה.
בין השאר, יידרשו הקופות לדווח למבוטחים כיצד הן מאחסנות את המידע הרגיש, מהם נוהלי אבטחת המידע, למי ניתן לפנות בתלונה על פגיעה בפרטיות, האם מידע מהקופה נגיש לצד שלישי ובאילו נסיבות, אילו חלקים מהמידע נגישים ומהן זכויות העיון של המבוטח במידע האישי שלו. בנוסף נדרשות הקופות להבהיר מהם סוגי המידע המוגדרים כחסויים במיוחד, מה יכולת המבוטח להשפיע על חשיפת המידע שלו ומי רשאי לעיין במידע אודות המבוטח.
ההנחיה של ליפשיץ מגיעה בעקבות דיון שהתקיים לאחרונה בנושא במועצה הציבורית להגנת הפרטיות, שבמהלכו הועלתה ההצעה. לדברי עו"ד אבנר פינצ'וק, חבר המועצה וראש תחום פרטיות ומידע באגודה לזכויות האזרח, "מדובר בצעד חשוב והכרחי: פרטיות משמעה יכולתו של אדם לשלוט במידע האישי שלו, ותנאי הכרחי לכך הוא שמי שמקבל מאתנו מידע אישי יקפיד לדווח לנו מה בדיוק נעשה במידע הזה".
מאת :רוני לינדר- גנץ