מניותיה של חברת AstraZeneca נוסקות לאחר שפסיקה שניתנה בבית המשפט בארה"ב הצהירה כי פטנט מפתח העומד בבסיסה של התרופה Crestor תקף.
בית המשפט מצא כי הפטנט המגן על התרופה Crestor ,rosuvastatin (פטנט 314) תקף וניתן לאכיפה. משמעות ההחלטה היא שה- FDA אינו יכול לאשר בקשות לתרופות חדשות מחברות גנריות טרם יפוג הפטנט בשנת 2016.
בשנת 2007, 9 יצרניות לתרופות גנריות מילאו Abbreviated New Drug Application ,ANDA כמו גם בקשות הטוענות לחוסר הפרה, חוסר תקיפות וחוסר יכולת אכיפה של הפטנט לתרופה Crestor.
בתגובה חברת AstraZeneca והחברה היפנית Shionogi (בעלת פטנט 314) הגישו תביעה כנגד 8 מהיצרניות (Apotex, Aurobindo, Cobalt, Mylan, Par, Sandoz, Sun ו- Teva).
החברות הגנריות טענו כי הפטנט לתרופה Crestor אינו תקף משום שההמצאה הינה "מובנת מאליה" כמו גם שהושגה במרמה והוארכה באופן לא ראוי. באופן ספציפי טענו החברות כי חברת Shionogi מנעה ממסמכים מסויימים להגיע לידי המשרד לפטנטים בארה"ב ובכך למעשה השיגה את רישום הפטנט על ידי הונאה.
כאמור פטר בית המשפט את הטענות ומצא כי לא נערכו כל פעולות לא ראויות על ידי חברת Shionogi. בית המשפט אף ציין כי הפטנט אינו "מובן מאליו" וכי ההליכים בוצעו באופן תקין.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine