צריכה מוגברת של ירקות עליים ירוקים קשורה בסיכון מופחת לפתח סוכרת מסוג 2, כך מצאה מטא אנליזה שפורסמה ב- BMJ.
מחברי המחקר בחנו מידע שעלה משישה מחקרי קוהורט פרוספקטיבים שמדדו צריכה אישית של ירקות ופירות. המחקרים אף ניסו להעריך את שיעור התפתחות מחלת הסוכרת לאורך פרק זמן חציוני של 13 שנים. צריכת ירקות או פירות, לבד או בשילוב לא נמצאה כקשורה עם הפחתה בסיכון. לעומת זאת, ארבעת המחקרים אשר מדדו צריכה של ירקות עליים ירוקים באופן ספציפי מצאו הבדל של 14% בסיכון להתפתחות סוכרת בין הקבוצה שהציגה את רמת הצריכה הגבוהה ביותר ובין הקבוצה שהציגה את רמת הצריכה הנמוכה ביותר.
מחברי המחקר ציינו את ההשפעה נוגדת החמצון של בטא-קרוטן, פולי-פנולים וויטמין C כמנגנון האפשרי להשפעה שנצפתה. מאמר מערכת נלווה הוסיף כי יתכן והדרכה לתזונה נכונה עשויה להיות יעילה כמרשם לתרופות, עבור מטופלים המצויים בסיכון גבוה.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine