חוקרים במחלקה האקדמית לראומטולוגיה בהולנד פיתחו כלי דיאגנוסטי פרוספקטיבי המסייע לאבחן מחלת גאוט (gout). החוקרים בחנו 381 נבדקים עם דלקת פרקים שהופיעה במפרק אחד אשר הופנו למחלקה על ידי רופא המשפחה.
בתוך 24 שעות מעת הפניה לרופא המשפחה, נערכה לנבדקים אספירציה תוך פרקית וזאת על מנת לבחון את נוכחותו של הנוזל הסינוביאלי לקריסטלים של monosodium urate (MSU), כמו כן נערכו בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה. מחברי המחקר אשר לא נחשפו לאבחנה שבוצעה על ידי רופא המשפחה ניתחו משתנים דיאגנוסטים פוטנציאלים שהוגדרו מראש באמצעות מודלים לרגרסיה. המשתנים שנמצאו כקשורים בצורה מובהקת עם נוכחותם של קריסטלי MSU נכללו במודל חיזוי קליני. המודל שנמצא כמתאים ביותר כלל שבעה משתנים קליניים.
גבישי MSU אובחנו בקרב 216 נבדקים (57%). שיעור ההימצאות של גאוט היה 2.8% בקרב נבדקים שקיבלו ציון 4 ו- 80.4% בקרב נבדקים שקיבלו ציון 8 . מחברי המחקר המליצו כי נבדקים המקבלים ציון 8 יקבלו טיפול לגאוט וכי נבדקים המקבלים ציון בין 4 ו-8 יעברו אספירציה פרקית על מנת לבחון את נוכחותם של גבישי MSU כמו גם עבור הסיכוי (הנמוך אמנם) לנוכחות זיהום, בהתבסס על ההיסטוריה הרפואית ועל הממצאים הקליניים.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine