ראיות מוצקות מעידות כי תוספי מזון של PUFA משמן דגים – eicosapentaenoic acid ,EPA ו- docosahexaenoic acid ,DHA מונעים אירועים קרדיווסקולאריים, אך ישנן ראיות מעטות בלבד בנוגע ליעילותן של plant-derived alpha-linolenic acid ,ALA.
מטרת המחקר הנוכחי הייתה להעריך האם מינונים נמוכים של EPA + DHA או ALA או כולם, המצויים במרגרינה, מסייעים להפחית את שיעור האירועים הקרדיווסקולאריים בקרב אנשים לאחר MI. משתתפי המחקר היו אנשים בגילאים 60-80 אשר אובחנו עם MI במהלך 10 השנים האחרונות. משתתפי המחקר חולקו אקראית לדיאטה המכילה מרגרינה עם EPA+DHA (40 מ”ג ליום), ALA (כ-2 מ”ג ליום), שניהם, או אף אחד מהם (פלסבו). כל משתתפי המחקר קיבלו טיפול תרופתי אופטימאלי. מטרת המחקר העיקרית היתה לבחון את שיעור האירועים הקרדיווסקולאריים החמורים. המחקר נמשך 40 חודשים.
במחקר השתתפו 4,837 נבדקים שצרכו בממוצע 18.8 גר’ מרגרינה ליום. 671 (13.9%) חוו אירוע קרדיווסקולארי חמור במהלך המחקר. לא נמצא כל הבדל מובהק סטטיסטית בשיעור ההיארעות בין קבוצות המחקר השונות ובין קבוצת הביקורת. הסיכון היחסי שנמדד היה 1.01 (CI, 0.87 to 1.17) עבור קבוצת ה- EPA–DHA, ו- 0.91 (CI, 0.78 to 1.05) עבור קבוצת ה- ALA.
מחברי המחקר סיכמו ואמרו כי אנשים שחוו MI ומטופלים בטיפול תרופתי אופטימלי אינם מפיקים כל תועלת מתוספת של PUFA.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine