צואה המכילה את הפתוגנים הנ”ל נפוצה בקרב חולים שאושפזו עקב שלשולים בצרפת, ובמיוחד בקרב מטופלים שאושפזו לאחרונה, שטופלו באנטיביוטיקה או שמתגוררים במוסדות סיעודיים.
עלייה תלולה בשיעור ההמצאות של פתוגנים גרם שליליים העמידים למגוון תרופות [multidrug-resistant (MDR) gram-negative pathogens] נצפית ברחבי העולם. ניתן להדבק בפתוגנים שכאלו גם בנסיבות רגילות – לדוגמא, במהלך טיולים, וישנה הנחה כי טיפול אנטיביוטי מביא לסחף סלקטיבי המוביל להתרבות של השבטים העמידים. קולוניזציה בצואה עשוייה להוות גורם סיכון לזיהומים קליניים, אך מעט ידוע כיום על ההמצאות של פתוגנים עמידים בפלורת (flora) הצואה של חולים המאושפזים בבתי החולים.
מחברי המחקר הנוכחי אספו דגימות צואה מ- 303 חולים שאושפזו בבתי חולים בצרפת עקב שלשולים חריפים במהלך סתיו 2009. הדגימות נבדקו לעמידות לשלושה סוגי אנטיביוטיקה לפחות. החיידקים מסוג gram-negative bacilli גודלו על מצע סלקטיבי ונבדקו באמצעות שיטות מולקולאריות.
96 חולים (32%) נשאו פתוגנים עמידים. מבין החולים הללו, 90% אושפזו, טופלו במרכז רפואי, או חיו במוסד סיעודי במהלך השנה הקודמת. ל- 59% נרשם טיפול אנטיביוטי במהלך החודש הקודם.
למרות זאת, 10% מהחולים שנשאו פתוגנים עמידים לא אושפזו בעבר מעולם. 16% מאוכלוסיית המחקר נשאה extended-spectrum β-lactamase–producing strains ו- 5% נשאה carbapenemase-producing strains.
הפתוגנים הנפוצים ביותר שבודדו היו Enterobacter cloacae ו- Escherichia coli.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine