מטרה: משקל יתר של האם לפני ההיריון נמצא כקשור בבעיות התנהגות, כגון הפרעות קשב וריכוז ויכולת אינטלקטואלית נמוכה בילודים. אף על פי כן, מחקרים מועטים בלבד שנערכו בבני אדם בחנו את הסוגיה ואין זה ברור האם מנגנונים תוך רחמיים או גורמים מערפלים הם שהובילו לקשר שנצפה.
שיטות: משקל האם, היכולת המילולית של הילוד, היכולת הלא מילולית של הילוד ונוכחות של בעיות התנהגות נבדקו במסגרתו של מחקר אורך בריטי שכלל כ- 5,000 הורים וילדים ובמסגרתו של מחקר קוהורט הולנדי שכלל כ- 2,500 נבדקים. המטרה הייתה לנסות ולבחון את ההשפעות התוך רחמיות באמצעות: (1) תקנון לגורמים מערפלים שונים, (2) ביצוע השוואה בין עודף משקל של האם והאב ובין הקוגניציה/ההתנהגות של הילוד ו- (3) לבדוק האם הממצאים עקביים במסגרתם של קוהורטים שונים.
תוצאות: עודף משקל של האם לפני ההיריון נמצא כקשור עם יכולת מילולית מופחתת (לא מתוקנן). למרות זאת, לאחר תקנון לגורמים מערפלים, נמצא כי הממצאים לא עקביים.
עודף משקל של האם נמצא כקשור בבעיות התנהגות, אפילו לאחר תקנון לגורמים מערפלים. אף על פי כן, התוצאות נצפו במסגרתו של המחקר ההולנדי בלבד (Generation R) ולא במסגרתו של המחקר הבריטי (British Avon Longitudinal Study of Parents and Children). לא נמצא כל קשר בין משקלה של האם ובין בעיות קשב, בעיות רגשיות, או יכולת לא מילולית.
מסקנות: באופן כללי, נמצאו ראיות עקביות מעטות המעידות כי למשקל עודף של האם לפני ההיריון יש השפעה תוך רחמית על הקוגניציה וההתנהגות של הילוד. הקשר מסויים שנצפה בתחילה לא היה עקבי ואף נעלם לאחר תקנון לגורמים מערפלים.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine