Escitalopram יעיל יותר מפלסבו.
טיפול לא הורמונאלי לתסמינים וזומוטוריים של גיל הבלות – vasomotor symptoms ,VMS ממשיך לעורר עניין, אף על פי כן, תוצאות המחקר הנוכחי מראות כי גישה שכזו מביאה ליעילות קלה בלבד וכי טיפול הורמונאלי הינו עדיין הטיפול היעיל היחיד שאושר על ידי ה- FDA עבור האינדיקציה הנ"ל. מחברי המחקר הנוכחי חילקו אקראית 205 נשים סביב גיל הבלות או בגיל הבלות (גילאים 40-62) שסבלו מלמעלה מ- 28 אירועים מטרידים של גלי חום או הזעות לילה מדי שבוע לקבלת טיפול ב- selective serotonin reuptake inhibitor (SSRI), escitalopram
(Lexapro 10 מ"ג או עד 20 מ"ג במידת הצורך) או פלסבו מדי יום למשך 8 שבועות.
לאחר 8 שבועות, ירדה תדירות ההיארעות של גלי חום מ- 9.8 אירועים מדי יום בתחילת המחקר ל- 5.3 בקרב קבוצת ה- escitalopram ול- 6.4 בקרב קבוצת הפלסבו. לא נצפו כל תופעות לוואי משמעותיות שדרשו את הפסקת המחקר. שביעות הרצון של המטופלים בתרופה הייתה 70%, בהשוואה ל- 43% בקרב קבוצת הפלסבו.
הערה: מספר מחקרים שבחנו טיפול ב- SSRIs עבור תסמינים וזומוטוריים כללו חולות ששרדו סרטן שד וסבלו מ- VMS הקשורים בטיפול באנטי-אסטרוגנים. אף על פי שמחברי המחקר הנוכחי הדגימו בצורה משכנעת כי escitalopram יעיל יותר מפלסבו עבור הטיפול בנשים בריאות בגיל הבלות הסובלות מ- VMS אנו מצפים כי יעילות התרופה לא תהיה גדולה יותר מזו של טיפולים הורמונאליים. בהינתן היעילות הצנועה של טיפולים לא הורמונאליים לטיפול ב- VMS אנו מסכימים עם מחברי המחקר המציינים כי יש צורך בהשוואה שכזו. "הטיפולים הללו עשויים להיות יעילים עבור נשים סימפטומאטיות במיוחד אשר אינן יכולות ליטול אסטרוגן, אך אינם הבחירה האופטימאלית עבור מרבית הנשים."
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine