אריזות דגני בוקר העשויות מקרטון ממוחזר מכילות רמות מסוכנות של פחמימנים רעילים, כך עולה מדיווח חדש.
חוקרים שוויצרים שבחנו אריזות מזון מגרמניה מצאו רמות שמנים מינראליים גבוהות פי 10-100 מהמומלץ על ידי ה- WHO.
צוות החוקרים בחן 119 דגימות של מזונות יבשים ארוזים. החוקרים בדקו את רמות השמנים המינראליים הרוויים הפחמימניים שנספגו על ידי המזון, מאריזות הקרטון המודפסות.
החוקרים מצאו כי רמות הפחמימנים במזון היו גבוהות פי 10-100 מהגבול העליון המומלץ על ידי ה- WHO. מרבית הדגימות היו בנות פחות משלושה חודשים והחוקרים העריכו כי יתכן והרמות הללו יוכפלו פי 3 בתום חיי המדף של המוצר.
למרות זאת מצאו ד"ר גרוב ועמיתיו כי סוגים שונים של אריזות ניילון מצפות חסמו את מעבר הפחמימנים, אך מסרו כי מוקדם מדי להסיק לגבי הסוגים המדויקים הטובים ביותר למניעת מעבר הפחמימנים למזון.
האם קיים סיכון לצרכנים?
דובר ה- Food Standards Agency ,FSA בבריטניה מסר כי הסוכנות אינה מודעת לכל ראיות מוצקות המעידות כי ישנם סיכונים הקשורים לשמנים מינראליים באריזות מזון ממוחזרות.
"המחקר מעניין, אך עקב מידע חסר, התוצאות אינן מדגימות כי שמנים מינראליים באריזות מזון מהווים סיכון בריאותי. ה- FSA אוסף כעת מידע בנוגע לנוכחותם של שמנים מינראליים באריזות מזון בשוק הבריטי. הסוכנות אף בודקת אריזות ממוחזרות באופן ספציפי על מנת להבטיח כי הליך הייצור מסיר באופן יעיל חומרים העשויים לגרום לסיכון בריאותי."
יצרנים מסוימים החליטו לשנות את אריזותיהם כתוצאה מהממצאים האחרונים.
מידע למטופלים:
• חוקרים משווייץ מצאו כי פחמימנים המצויים באריזות קרטון ממוחזרות עשויים לחדור למזון.
• הרמות שנמצאו במזון היו גבוהות משמעותית מהגבול אותו הציב ה- WHO.
• הרשויות בבריטניה והיצרנים בודקים האם יש צורך בשינוי אריזות המזון.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine