בעוד שתרופת הלב Ranexa ,ranolazine של חברת Gilead Sciences Inc יעילה לשיפור מצב החולים הסובלים מתעוקת חזה עקשנית, טיפול בתרופה אינו מפחית את הסיכוי להתאשפז בבית החולים. כך עולה ממחקר קטן ולא אקראי שכלל 100 חולים.
Ranexa נמצאה כיעילה לטיפול במעל ל- 80% מהחולים שלא היו מיועדים לטיפול, כך עלה מהמידע שהוצג בוועידה המדעית של ה- American College of Cardiology.
כ- 56% מהחולים שטופלו למשך שנה חוו שיפור גדול במצבם, כך מסרו החוקרים. אף על פי כן, כאשר השוו 59 החולים שטופלו למשך שנה עם 41 החולים שהפסיקו לקבל טיפול, שיעור האשפוז בבית החולים כתוצאה מתעוקת חזה היה כמעט זהה – 32.5% מול 32.8%.
Ranexa מאושרת כיום לטיפול בחולים עם תעוקת חזה כרונית יציבה ועד כה לא נערכו מחקרים מעמיקים בנוגע ליעילותה עבור תעוקת חזה עקשנית (refractory angina).
15 מהחולים שהפסיקו ליטול את התרופה דיווחו כי עשו זאת עקב תופעות לוואי שכללו סחרחורות ועצירות. 7 הפסיקו ליטול את התרופה לאחר שחוו התקף לב.
כמעט 10% מהחולים שהפסיקו ליטול את הגלולה עשו זאת עקב מחירה הגבוה. טיפול ב- 500 mg של Ranexa עולה למטופל כ- $200 בחודש. מכירותיה של Ranexa הגיעו ל- $240 מיליון בשנת 2010.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine