השוואת insulin secretogogues ל- metformin

מרבית החומרים המעודדים הפרשת אינסולין (insulin secretogogues) הניטלים לבד קשורים בסיכון גבוה יותר למחלות קרדיווסקולאריות ותמותה בהשוואה לטיפול ב- metformin בלבד. כך עולה ממחקר תצפית מבוסס אוכלוסייה.

חומרים המעודדים הפרשת אינסולין (sulphonylureas, repaglinide ותרופות אחרות) פופולאריים לטיפול ב מסוג 2. אף על פי כן, ישנן ראיות מעטות בלבד בנוגע להשפעתם על הסיכוי למחלות קרדיווסקולאריות ותמותה.
מחברי המחקר הנוכחי בחנו מידע מהרשומות הלאומיות בדנמרק ובנו קוהורט שכלל את כל החולים מעל לגיל 20 שטופלו באחת התרופות הללו כמונותרפיה בין השנים 1997 ו- 2006. אחר הנבדקים נערך מעקב ונבחנה ההיארעות של תמותה מכל הסיבות, תמותה מסיבות קרדיווסקולאריות והיארעות משולבת של אוטם שריר הלב, שבץ ותמותה מגורמים קרדיווסקולאריים בקרב חולים עם וללא היסטוריה קודמת של אוטם שריר הלב.

במחקר נכללו 107,806 ובהם 9,607 עם היסטוריה של אוטם שריר הלב. מעל למחצית (54.3%) טופלו ב- metformin. שאר התרופות שניטלו היו glimepiride (הנפוצה ביותר),glibenclamide , glipizide, tolbutamide, gliclazide ו- repaglinide (הכי פחות נפוצה).

בהשוואה ל- metformin, נצפו יחסי הסיכון ורווחי בר הסמך הבאים:
hazard ratios and 95% confidence intervals)) – glimepiride 1.32 (1.24–1.40), glibenclamide: 1.19 (1.11–1.28), glipizide: 1.27 (1.17–1.38) ו – tolbutamide 1.28 (1.17–1.39) נמצאו כקשורות עם סיכון מוגבר לתמותה מכל הסיבות בקרב חולים ללא היסטוריה של MI.
תוצאות דומות נצפו עבור חולים עם היסטוריה של MI: glimepiride: 1.30 (1.11–1.44), glibenclamide: 1.47 (1.22–1.76), glipizide: 1.53 (1.23–1.89) ו-tolbutamide: 1.47 (1.17–1.84).

הממצאים עבור gliclazide (HR no MI, 1.05; 95% CI 0.94–1.16: HR MI, 0.90; 95% CI 0.68–1.20) ו- repaglinide (HR no MI, 0.97; 95% CI 0.81–1.15: MI, HR 1.29; 95% CI 0.86–1.94) לא היו שונות סטטיסטית מאלו שנמצאו עבור metformin.

מחברי המחקר סיכמו ואמרו כי הטיפול במרבית החומרים המעודדים הפרשת אינסולין הניתנים כמונותרפיה, כולל glimepiride, glibenclamide, glipizide ו- tolbutamide קשור בסיכון מוגבר למחלות קרדיווסקולאריות ותמותה בהשוואה לטיפול ב- metformin.
Gliclazide ו- repaglinide קשורים בסיכון הנמוך ביותר אף על פי שמספר המטופלים בתרופות היה קטן יחסית ורווח בר הסמך לא היה כזה המאפשר לשלול את ההשפעה.

 

לידיעה >>

 

הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine

 

 

 

 

מאמרים נוספים

ליקויים בשלפוחית השתן
ליקויים בשלפוחית השתן עלולים להופיע בכל גיל, אבל שכיחותם עולה ככל שמתבגרים. הסבירות לפגיעה אצל נשים כפולה מהפגיעה אצל גברים. אחת מכל שלוש נשים מעל גיל 60 סובלת מדחיפות, תכיפות או אי-שליטה...
אופיאטים: מהו משך הטיפול האופטימאלי?
  ככול הנראה משך הטיפול האופטימאלי לאחר ניתוחים עומד על 4-15 ימים, כתלות בפרוצדורה, כך מסכם מחקר שפורסם בכתב העת JAMA Surgery.   במחקר השתתפו 215,000 מבוגרים עד גיל 64 שמעולם...
team
נמצא ש-NSAIDs עלולים לעכב צמיחת רקמת שריר
  מחקר חדש מצא, כי התרופה ibuprofen, מעכבת צמיחת שריר בצעירים, המתאמנים גופנית. המחקר כלל גברים ונשים בני 18-35 שחולקו אקראית לשתי קבוצות. האחת, נטלה מינון גבוה יחסית של NSAID (איבופן...
טיפול ממושך בשני נוגדי קרישה – פחות אירועים קרדיווסקולאריים, יותר דימומים
    טיפול ממושך בשני נוגדי קרישה לאחר אוטם שריר הלב עשוי להוריד את הסיכון להישנות של אירועים קרדיווסקולאריים לאורך זמן, אך במחיר של עלייה בסיכון לדימומים. כך על פי המחקר PEGASUS...

עדכוני רישום

נושאים חמים

חוץ מירידה במשקל, לאוזמפיק יש השפעות נוספות על המשתמשים

אקסטזי - סם האהבה

טפסים לבתי מרקחת

משרד הבריאות: חיפוש מלאי תרופות בבית מרקחת

פורסמו קווים מנחים גלובליים חדשים לשיפור בטיחות השימוש ב-Clozapine

חדש על המדף בפארמליין

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר