שימוש בלבלב מלאכותי בשעות הלילה ישנה את פני הטיפול בסוכרת מסוג 1 ויפחית את הסיכון לאירועי היפוגליקמיה, כך מאמינים חוקרים מבריטניה.
כיום, הסיכון להיארעות היפוגליקמיה מהווה מכשול משמעותי לשליטה הדוקה על רמות הגלוקוז בקרב חולי סוכרת ומרבית אירועי ההיפוגליקמיה מתרחשים בלילה, כך מסרו מחברי המחקר.
צוות החוקרים מאוניברסיטת קיימברידג' בדק מערכת סגורה המבצעת בדיקות המשכיות לרמת הגלוקוז על מנת להתאים את מינון האינסולין.
המערכת נעזרת באלגוריתם המחושב באופן אישי ולאחר מכן מתאים את עצמו, מתקן טעויות בחיזוי ומתחשב בחילוף החומרים של פחמימנים.
החוקרים גייסו 24 נבדקים עם סוכרת מסוג 1 שטופלו במשאבות אינסולין. לנבדקים ניתנה ארוחה בינונית או ארוחה גדולה המלווה במשקה אלכוהולי על מנת לשקף מצבים מציאותיים ומחקריים. לאחר מכן נמדדה רמת הגלוקוז בדמם של הנבדקים במהלך הלילה.
בהשוואה לטיפול המקובל, נבדקים שהשתמשו בלבלב המלאכותי הציגו זמן ארוך ב- 15% במהלכו רמת הגלוקוז הייתה בטווח הרצוי לאחר ארוחה בינונית וזמן ארוך ב- 28% לאחר ארוחה גדולה.
השימוש בלבלב המלאכותי אף הפחית ב- 3% את פרק הזמן בו אירעה היפוגליקמיה (הוגדר כרמת גלוקוז בפלסמה של 3.9mmol/L או פחות).
מחברי המחקר סיכמו ומסרו: "למערכת הסגורה ישנו הפוטנציאל לשפר את הבטיחות והיעילות של טיפול באינסולין ויתכן כי בעתיד היא תאפשר קיום סגנון חיים גמיש יותר בשילוב עם שליטה גליקמית יעילה יותר עבור חולי סוכרת מסוג 1."
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine