רמה גבוהה של טריגליצרידים אינה מגבירה את הסיכון לאוטם שריר הלב בקרב חולי HIV, כך עולה ממחקר שפורסם בכתב העת AIDS.
רמות גבוהות של טריגליצרידים "נחשבות כגורם סיכון מובהק למחלות קרדיווסקולאריות בקרב חולי HIV. אך, כאשר לקחנו בחשבון גורמי סיכון קיימים אחרים, מצאנו כי האפקט השארי של רמות הטריגליצרידים היה מינימאלי," כך מסר אחד מעורכי המחקר.
המחקר לא כלל קבוצת ביקורת של אנשים ללא HIV, אך עורכי המחקר מסרו כי באופן כללי, חולי HIV נוטים להציג רמות גבוהות של טריגליצרידים, יתכן עקב הטיפול התרופתי ויתכן עקב המחלה עצמה.
יתר על כן, "האופן בו טריגליצרידים מהווים גורם סיכון עצמאי למחלות קרדיווסקולאריות בקרב האוכלוסייה הכללית נותר שנוי במחלוקת." כך מסרו עורכי המחקר.
החוקרים בדקו 33,308 אנשים שהשתתפו במחקר פרוספקטיבי אחר. בין השנים 1999 ו- 2008 אירעו 580 מקרים של אוטם שריר הלב בקרב אוכלוסיית הקוהורט.
עבור כל הכפלה של רמות הטריגליצרידים, הסיכון לאוטם שריר הלב עלה ב- 67%. אך תקנון לרמת הכולסטרול הכללית ולרמות ה- HDL-cholesterol הוריד את הסיכון היחסי ל- 1.33. תקנון לגורמי סיכון נוספים למחלות קרדיווסקולאריות הוריד את הסיכון היחסי ל- 1.17 ותקנון ל- HIV ולגורמים הקשורים בטיפול במחלה הוריד את הסיכון היחסי ל- 1.11.
עורכי המחקר סיכמו ומסרו, כי לאור הקשר השולי שנמצא, על הרופאים המטפלים להתמקד בגישות אחרות מתועדות ומבוססות יותר למניעת מחלות קרדיווסקולאריות, כולל דיאטה ופעילות גופנית, הפסקת עישון, הורדת רמות ה- LDL cholesterol באמצעות טיפול בסטטינים, טיפול באספירין למניעה שניונית וכמובן טיפול בסוכרת וביתר לחץ דם באופן דומה לאוכלוסייה הכללית.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine