הפחתה בצריכת המלח אינה מלווה בירידה בסיכון לתמותה מכל הסיבות או מאירועים קרדיווסקולאריים, כך עולה מ- Cochrane meta-analysis מעודכנת שפורסמה ב- American Journal of Hypertension.
עורכי המחקר בדקו שבעה מחקרים אקראיים מסוג מקרה ביקורת שכללו כ- 6,300 נבדקים שהגבילו את צריכת המלח בדיאטה או היוו קבוצת ביקורת. המחקרים כללו אנשים עם לחץ דם נורמאלי, יתר לחץ דם, אוכלוסייה מעורבת וחולים עם אי ספיקת לב.
הפחתה בצריכת המלח נמצאה כקשורה בירידה ממוצעת של 1-4 מ"מ/כספית בלחץ הדם הסיסטולי. שיעורי התמותה והאירועים הקרדיווסקולאריים לא פחתו משמעותית בקרב אוכלוסיית החולים עם לחץ הדם הנורמאלי או יתר לחץ דם. חולים באי ספיקת לב הציגו סיכון מוגבר לתמותה מכל הסיבות לאחר שהפחיתו את צריכת המלח.
למרות שעורכי המחקר ציינו כי הממצאים האחרונים תואמים לידוע כי הפחתה בצריכת המלח מועילה לאנשים עם לחץ דם נורמאלי ויתר לחץ דם, הם הדגישו כי יתכן ומסקנות המחקר הושפעו ממספר הראיות המוגבל. החוקרים קראו לביצוע מחקרים נוספים שיהיו מסוגלים להדגים באופן מוחלט את היתרונות הקרדיווסקולאריים הנלווים להפחתה בצריכת המלח בדיאטה.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine