יחס הופכי חלש נצפה בין הסיכון לסרטן המעי הגס (colorectal cancer) ובין צריכה של פירות וירקות. ההפחתה בסיכון הייתה הגדולה ביותר כאשר נצפתה עלייה בצריכה – כאשר תחילה נצפתה צריכה של כמויות קטנות.
ההנחיות למטופלים בנוגע לדיאטה ולסרטן המעי הגס כוללות לרוב הפחתה של צריכת השומן – ובמיוחד שומן מהחי – ועלייה בצריכה של סיבים, פירות, ירקות ומוצרי חלב דלי שומן. אף על פי כן, צריכה מוגברת של דגנים מלאים לא נמצאה כיעילה להפחתת חזרות של אדנומות והמידע האפידמיולוגי הקיים בנוגע לצריכת פירות וירקות אינו חד משמעי.
המחקר הנוכחי הינו מטא-אנליזה של 19 מחקרי קוהורט שבדקו את השפעת הצריכה של פירות וירקות על הסיכון להיארעות סרטן המעי הגס. 5 מחקרים נערכו באירופה, 10 בארה"ב ו- 4 באסיה.
הסיכון היחסי לסרטן המעי הגס בקרב הנחקרים שצרכו את הכמות הגדולה ביותר של פירות וירקות, בהשוואה לנבדקים שצרכו את הכמות הנמוכה ביותר היה 0.92 עבור צריכה של פירות וירקות ו- 0.90 עבור צריכה של פירות בלבד. בנוגע לפירות – ניתוח של מנה-תגובה מצא קשר לא ליניארי כאשר מרבית ההפחתה בסיכון אירעה כאשר צריכה נמוכה הוחלפה בצריכה של כ- 100 גרם ליום. צריכה מוגברת של ירקות אף הציעה הגנה מובהקת סטטיסטית (סיכון יחסי 0.91). ההפחתה בסיכון הייתה מוגבלת לסרטן במעי הגס (colon cancer) והיא הייתה לא ליניארית, כאשר ההפחתה הגדולה ביותר בסיכון נצפתה כאשר צריכה נמוכה הוחלפה בצריכה של כ- 100 גרם ליום.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine