על הרופאים להיות ערים לסימנים מוקדמים של דעיכה מנטאלית משום שהללו עשויים להצביע על בעיות בריאות משמעותיות, כך מסרו חוקרים מארה"ב.
צוות החוקרים מבית הספר לרפואה שבאוניברסיטת אינדיאנה מצא כי אפילו פגיעה קוגניטיבית קלה עשויה לקצר את תוחלת החיים.
החוקרים מסרו: 'מצאנו כי אפילו פגיעה קוגניטיבית קלה המאותרת באמצעות בדיקת סקר פשוטה במסגרת מרפאת המשפחה, הינה בעלת השפעה משמעותית על תוחלת החיים, השפעה דומה לזו של מחלות כרוניות אחרות.'
משמעותו של הסיכון שנצפה היא כי על הרופאים לבדוק ולטפל בגורמים לאותה פגיעה מנטאלית קלה, כגון הזיות או תופעות לוואי של תרופות, על מנת להפחית את הסיכון הבריאותי.
מחקרים הראו כי לחולי אלצהיימר תוחלת חיים קצרה יותר אך מחקרים מעטים בדקו את הסיכון הקיים בקרב האוכלוסייה הרגילה במסגרת הרפואה הראשונית.
צוות החוקרים נעזר ברשומות של 3,957 מטופלים מגיל 60 ומעלה שביקרו במרפאות באינדיאנה בין השנים 1991-1993.
הנבדקים עברו בדיקת סקר שכללה 10 שאלות לאיתור דעיכה קוגניטיבית וקיבלו ציונים של: ללא פגיעה, פגיעה קלה, בינונית או חמורה.
בסוף שנת 2006, 68% מהנבדקים שהציגו פגיעה בינונית מתו, בהשוואה ל- 57% מהנבדקים שלא הציגו דעיכה קוגניטיבית בתחילת המחקר. כמעט 80% מהנבדקים שהציגו פגיעה בינונית עד חמורה מתו.
לפגיעה בינונית עד חמורה השפעה משמעותית על תוחלת החיים, בדומה להשפעה של סוכרת או אי ספיקת לב כרונית, מסרו החוקרים. ניתן לסכם כי יש להתייחס לסיכון הנ"ל כאשר מקבלים החלטות בנוגע לתוכנית הטיפול, בעיקר במקרים בהם נצפית דעיכה קוגניטיבית חמורה.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine