מטא-אנליזה שהעריכה את יעילות החיסונים (Efficacy ו- Effectiveness) נגד נגיף האינפלואנזה בארה"ב פורסמה ב- Lancet Infectious Diseases. הניתוח כלל מידע מ- 31 מחקרים (17 אקראיים מסוג מקרה-ביקורת ו- 14 מחקרי תצפית) שבדקו את ההפחתה היחסית בסיכון לזיהום בנגיף האינפלואנזה במהלך עונות אינדיבידואליות לאחר החיסון (efficacy) ומחקרי תצפית שעמדו בקריטריונים של הניתוח (effectiveness).
כל המחקרים השתמשו ב- RT-PCR או בתרבית על מנת לאשר זיהום בנגיף.
ארה"ב ממליצה על trivalent inactivated vaccine ,TIV לכלל האוכלוסייה מעל לגיל 6 חודשים או על live attenuated influenza vaccine ,LAIV לאנשים בריאים שלא בהיריון בגילאים 2-49 שנים.
הניתוח העלה את הממצאים הבאים:
• היעילות (Efficacy) של TIV הודגמה בשמונה (67%) מבין 12 העונות שנותחו במסגרתם של 10 מחקרים אקראיים מסוג מקרה-ביקורת (יעילות של 59% בקרב מבוגרים בגילאים 18-65), לא נמצאו מחקרים שעמדו בקריטריונים ועסקו בילדים בגילאים 2-17 או במבוגרים מעל לגיל 65.
• היעילות (Efficacy) של LAIV הודגמה בתשע (75%) מתוך 12 העונות שנותחו במסגרתם של 10 מחקרים אקראיים מסוג מקרה ביקורת (יעילות של 83% עבור ילדים מגיל שישה חודשים עד שבע שנים), לא נמצאו מחקרים שעמדו בקריטריונים ועסקו בילדים בגילאים 8-17 שנים.
• יעילות משתנה (Effectiveness) נצפתה עבור שפעת עונתית: 6 (35%) מתוך 17 ניתוחים שנערכו במסגרתם של 9 מחקרים הראו הגנה מובהקת מפני הנגיף בקרב חולים מאושפזים וחולים המבקרים במרפאות החוץ.
• היעילות החציונית (Effectiveness ) של ה- monovalent pandemic H1N1 vaccine שנצפתה במסגרתם של 5 מחקרי תצפית הייתה 69% (טווח 60-93).
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine