מטופלים עשויים לשאול על מחקר המציע כי אכילת מרק מקופסאות עשוי להוביל לעלייה בריכוז ה- bisphenol A ,BPA בשתן. BPA היו כימיקל המצוי בדופן המצפה של קופסאות שימורים רבות. ממצאי המחקר האקראי הקטן מסוג crossover פורסמו במכתב שנשלח לכתב העת JAMA.
75 מבוגרים אכלו 340.19 גרם (12 ounces) של מרק טרי או משומר למשך חמישה ימים ולאחר מכן עברו לקבוצה השנייה למשך חמישה ימים נוספים. דגימות השתן שנאספו בימים 4 ו- 5 של כל תקופה היו חיוביות ל- BPA בקרב 77% מהמשתתפים שאכלו מרק טרי ובקרב 100% מהמשתתפים שאכלו מרק משומר. הריכוזים הממוצעים של ה- BPA בשתן היו גבוהים בכ- 23 μg/L לאחר צריכה של מרק משומר (בהשוואה לצריכה של מרק טרי).
עורכי המחקר ציינו כי עלייה בריכוז ה- BPA בשתן נמצאה קשורה בעבר למחלות קרדיווסקולאריות ולסוכרת, וסיכמו כי העלייה בריכוז שנצפתה במסגרת המחקר “עשויה להיות חשובה.”
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine